Αρνείται κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή ο Μητροπολίτης Σπάρτης

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος έκανε παρέμβαση στο δελτίο του Mega και αρνήθηκε κάθε επαφή με τη Χρυσή Αυγή, διέψευσε όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που το αναπαρήγαγαν χωρίς να το ελέγξουν, ενώ εξέφρασε τη θλίψη

του που η Εκκλησία «χρεώθηκε», όπως είπε, τη Χρυσή Αυγή.

Αφού επιτέθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας «Είπε κάτι αυτός. Εσείς ελέγξαντε αν είναι αλήθεια; Πώς τα λέτε αυτά τα πράγματα;», ανέπτυξε τη δική του αλήθεια για όσα λέει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

«Ουδέποτε είχε σχέση με την Μητρόπολη. Δεν έχω λάβει ποτέ μέρος σε πολιτικές διεργασίες. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε τους Χρυσαυγίτες της Σπάρτης». Συμπλήρωσε πάντως ότι «άνθρωποι, συγγενείς που τους υποστηρίζουν μπορεί να είναι Χριστιανοί που έρχονται στην εκκλησία».

Σχετικά με τους διαμένοντες το γηροκομείο τους οποίους ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι ο Μητροπολίτης Σπάρτης έβαλε να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ο κ. Ευστάθιος αντέτεινε πως «δεν υπάρχει γηροκομείο στο οποίο να έχω εγώ πρόσβαση. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτεται ο καθένας».

Τέλος εξέφρασε τη λύπη του για τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή που χρεώνουν στην Εκκλησία: «Είναι άδικο να φορτώνουν την Χρυσή Αυγή στην εκκλησία. Έχω στεναχωρηθεί με αυτό το πράγμα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα