Μας κατηγορούν αλλά οι Γερμανοί σπατάλησαν 4.300.000 ευρώ για φυλακή με μόνο έναν κρατούμενο

Μπορεί οι Γερμανοί να μας κατηγορούν για σπατάλες και αλόγιστες δαπάνες και να μας επιβάλλουν διαρκώς μέτρα λιτότητας αλλά οι ίδιοι τελικά δεν πάνε πίσω.

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι το γερμανικό κράτος δαπάνησε 4.300.000 ευρώ σε μια φυλακή που είχε μόνο...έναν κρατούμενο! Τον μοναδικό τρόφιμο μάλιστα φρουρούσαν 26 άτομα προσωπικό των φυλακών!

Πρόκειται για την φυλακή που βρίσκεται στο Όμπερχάουζεν, στη βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία. Το 2011 ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε κέντρο θεραπείας για διανοητικά άρρωστους και βίαιους παραβάτες. Είχε χώρο για

18 κρατούμενους και η μετατροπή της κόστισε 1 εκατομμύριο ευρώ.

Επιπλέον 2 εκατομμύρια δαπανήθηκαν για τα 26 μέλη του προσωπικού. Για γεύματα, ιατρική περίθαλψη και συντήρηση του κτιρίου δαπανήθηκαν άλλα 175-425.000 ευρώ. Τέλος 1 εκατομμύριο ευρώ κόστισαν έπιπλα και εξαρτήματα.

Όμως, μέσα σε 12 μήνες από τα μέσα του 2011 έως τα μέσα του 2012 είχε μόλις έναν τρόφιμο - μια σεξουαλική δράστης από τη Βαυαρία αναφέρει η Deutsche Allgemeine Zeitung.

Για μια εβδομάδα στις φυλακές οδηγήθηκε άλλος ένας κρατούμενος αλλά σύντομα αφέθηκε ελεύθερος.Το θέμα έχει μετατραπεί ήδη σε πολιτική διαμάχη μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα