Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει αχνιστούς κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

Στο σημερινό Πρωινό mou ο Άκης Πετρετζίκης έκανε την αρχή για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά με μια ειδική συνταγή για κουραμπιέδες από τη Νέα Καρβάλη.

ΥΛΙΚΑ
Για 80 κουραμπιέδες

1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο Ήπειρος160 γρ. ζάχαρη άχνη2 βανίλιες200
γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά. Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και στο τέλος τα αμύγδαλα.Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (25 γρ.) και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνηΨήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τούς πασπαλίζουμε.ΤΙΡ: Μη χτυπάτε πολύ το μείγμα όταν βάλετε μέσα το αλεύρι.. Όσο πιο λίγο ανακάτεμα με το αλεύρι τόσο πιο τριφτοί θα γίνουν.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Αναζητήσεις
που μαγειρευει ο ακης πετρετζικης magirepse gliko2015 18 martiou, κουραμπιέδες καρβαλης ακης
Τυχαία Θέματα