Απόλαυση εις τριπλούν! Συνταγή για μάφιν τριπλής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο ζεστός καφές περιμένει παρέα! Και ο Άκης Πετρετζίκης βρήκε την καλύτερη. Μάφιν τριπλής σοκολάτας για σαββατιάτικα πρωινά, γεμάτα νοστιμιά και απόλαυση.

Υλικά

175 γραμμ. βούτυρο175 γραμμ. ζάχαρη3 αβγά175 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ2 κουταλιές κακάο4 κουταλιές γάλα 3,5% λιπαρά75 γραμμ. λευκή σοκολάτα
χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ.75 γραμμ. μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ75 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφιν μέσα στις θήκες τους. Χτυπάμε με το σύρμα καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από τα 175 γραμμ. αλεύρι στο μίγμα με το βούτυρο - ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ. Ρίχνουμε ένα - ένα τ' αυγά μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο ένα λεπτό.

Περνάμε από κόσκινο το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα, τα στερεά υλικά που κοσκινίσαμε και τις σοκολάτες και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Διαιρούμε το μίγμα μας μέσα στα 12 φορμάκια από τα μάφιν και ψήνουμε για 20- 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν ωραία κρούστα. Αφαιρούμε από το φούρνο , αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν στη θήκη τους και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

The post Απόλαυση εις τριπλούν! Συνταγή για μάφιν τριπλής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα