Απάντηση ΜακΚέιν στον Πούτιν: Είσαι ένας διεφθαρμένος αυτοκράτορας

Μια βδομάδα μετά το κείμενο του Ρώσου Προέδρου στους New York Times σχετικά με την προοπτική της εισβολής της Αμερικής στη Συρία, ο κάποτε ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων, Τζον ΜακΚέιν, δημοσίευσε κείμενό του με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Πούτιν.

Η ρωσική ιστοσελίδα Pravda φιλοξένησε το μανιφέστο του Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στα γραφόμενα του Βλάντιμιρ Πούτιν που κατηγορούσε τις

Η.Π.Α. για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος, στο κείμενό του χρησιμοποίησε βαρύγδουπες εκφράσεις ως προς τον ηγέτη της Ρωσίας. Μεταξύ άλλων τον αποκάλεσε «διεφθαρμένο αυτοκράτορα που δεν πιστεύει στις αξίες της ελευθερίας του λόγου, του τύπου, την κυριαρχία του νόμου, την κοινωνική ισότητα».

Στη συνέχεια συμπληρώνει ότι δε σέβεται την αξιοπρέπεια, δε δέχεται την εξουσία του λαού, φιμώνει τους διαφωνούντες και φυλακίζει τους αντιφρονούντες, σαμποτάρει τις εκλογές, ελέγχει τα μίντια, τρομοκρατεί και δολοφονεί δημοσιογράφους που προσπαθούν να αποκαλύψουν τη διαφθορά.

Κάποιοι αποκάλεσαν τον ΜακΚέιν αντι-Ρώσο αλλά ο ίδιος υπεραμύνθηκε των λεγομένων του λέγοντας: «Δεν είμαι αντι-Ρώσος. Ίσα ίσα είμαι πιο Ρώσος από αυτούς που σας κυβερνούν. Ο λόγος που κριτικάρω την κυβέρνησή σας είναι επειδή πιστεύω στο δικαίωμα σας να έχετε μια κυβέρνηση που σας πιστεύει και λογοδοτεί σε εσάς. Και ανυπομονώ για τη μέρα που θα συμβεί αυτό»

Αυτό το κείμενο έρχεται να αναζωπυρώσει κάπως το κλίμα και την πόλωση που έδειχνε να κομπάζει μετά και την πιο διαλλακτική στάση που υιοθέτησαν Ομπάμα και Ολάντ στο θέμα της εισβολής και το συμβιβασμό μεταξύ Ρωσίας και Η.Π.Α.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα