Άνοιγμα Κουβέλη σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι

19:13 7/6/2014 - Πηγή: KoolNews

«Η ΔΗΜΑΡ Θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, στην Ελιά, στο Ποτάμι, σε ανεξάρτητες προοδευτικές κινήσεις και προσωπικότητες, στον χώρο της Οικολογίας και σε ανένταχτους αριστερούς, για να εξασφαλίσει την ισχυρή παρουσία του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού στις πολιτικές εξελίξεις».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Φώτης Κουβέλης στην

ομιλία του στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με την Καθημερινή. Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε επίσης ότι η παράταξη «πρέπει να συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς».

Μάλιστα, ο Φώτης Κουβέλης που έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση ότι θα ξεκαθαρίσει την ευρωπαϊκή του πορεία. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέας κυβερνητικής συνεργασίας με την ΝΔ.

«Σε αυτόν το διάλογο η Δημοκρατική Αριστερά θα προσέλθει με το σύνολο των προτάσεών της και με σταθερά μέτωπα απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές, όσο και στον λαϊκισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές για ελλιπή εσωκομματική στήριξη

«Να αναρωτηθεί ο καθένας μας αν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, αν ήμασταν σε αυτό το χώρο ενωμένοι, αν ήμασταν αλληλέγγυοι», ανέφερε ακόμη ο κ. Κουβέλης, αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές για ελλιπή προεκλογική στήριξη από στελέχη του κινήματος, ωστόσο υπογράμμισε ότι «η ΔΗΜΑΡ πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει».

«Οι Κασσάνδρες προεξοφλούν ήδη το τέλος του εγχειρήματός μας. Το τέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αλλά, για μια ακόμα φορά, θα διαψευσθούν. Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Θα επουλώσει τις πληγές. Θα κλείσει τα ρήγματα. Θα συμβάλει στην αναγέννηση του τόπου, μέσα από προοδευτικές κυβερνητικές λύσεις. Με παρούσα την συλλογικότητα του κόμματος μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Είναι αλήθεια ότι το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σκόρπισε απογοήτευση. Οφείλουμε να το αποτιμήσουμε. Όχι μόνο για να κάνουμε την προσήκουσα, την οφειλόμενη, αυτοκριτική, αλλά για να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουμε ως εργαλείο επαναφοράς, ως εφαλτήριο για την περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας», ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος μίλησε και για την αποχώρηση του κόμματός του από την συγκυβέρνηση πριν από περίπου έναν χρόνο:

«Δεν μετανιώσαμε που μπήκαμε. Το αντίθετο. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτή την επιλογή μας. Όπως υπερήφανοι είμαστε και που βγήκαμε, γιατί η τρικομματική κυβέρνηση λειτουργούσε ως μονοκομματική. Γιατί παραβίασε κατάφορα την προγραμματική συμφωνία που είχαμε συνάψει. Γιατί, με κορωνίδα το λουκέτο στην ΕΡΤ, καταβυθίστηκε στις χειρότερες συντηρητικές παραδόσεις, επιτρέποντας σε στελέχη της, σε μία σειρά εκφάνσεων της δημόσιας ζωής, ακόμα και να ανοιγοκλείνουν την ακροδεξιά ατζέντα», τόνισε, ενώ για την μη σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με την κίνηση των "58", ανέφερε ότι αποσκοπούσε στη διαμόρφωση νέου πολιτικού φορέα και η απόπειρα τους κατέρρευσε, κάτω από την ασφυκτική λαβή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που αντιλαμβανόταν τη συνεργασία με όρους λεοντείου εταιρείας».

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα