Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ουκρανία – Διαδηλωτές αιχμαλώτισαν αστυνομικούς

Ουκρανοί αστυνομικοί αιχμαλωτίστηκαν από διαδηλωτές στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας ότι ενδέχεται να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία προκειμένου να τους απελευθερώσει.

«Στις επιθέσεις των εξτρεμιστών, 67 αστυνομικοί των δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών αιχμαλωτίστηκαν», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Τα στελέχη «των δυνάμεων της τάξης έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση όπλων για να απελευθερώσουν τους συναδέλφους τους», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την

ίδια στιγμή τον γύρο του κόσμου κάνουν τα σφοδρά και πολύνεκρα επεισόδια στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Αίμα και θάνατος συνθέτουν το τρομακτικό σκηνικό της πλατείας Ανεξαρτησίας με νεκρούς σκεπασμένους με σεντόνια, τραυματίες να ουρλιάζουν από τον πόνο και τον κόσμο να προσπαθεί να βοηθήσει τους χτυπημένους από τα πυρά διαδηλωτές.

Μάλιστα, ένα σκληρό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνουν τον πανικό που επικρατεί μέσα σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο του Κιέβου, όπου πτώματα κείτονται στην είσοδο και ένας ένας παπάς διαβάζει τους νεκρούς και να ευλογεί τους τραυματίες.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως οι ξένοι ανταποκριτές που βρίσκονται στο Κίεβο αναφέρουν συνεχώς πως βλέπουν πτώματα στοιβαγμένα στους δρόμους. Οι νεκροί από το πρωί υπολογίζονται στους 64, παράλληλα σοκ προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να σκοτώσει οποιονδήποτε κρίνει επικίνδυνο για την βιωσιμότητά της.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα