Εθνικιστές υποδέχτηκαν τον Βενιζέλο στα Σκόπια – Τον ειρωνεύτηκε ο υπουργός Εξωτερικών [εικόνες]

Σκοπιανοί εθνικιστές υποδέχτηκαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ΠΓΔΜ ενώ ο Νίκολα Πόποπσκι που συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να κάνουν κοινές δηλώσεις μπροστά από το «φόντο» που έγραφε «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

επισκέφτηκε σήμερα τα Σκόπια με την ιδιότητα του προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον κ. Βενιζέλο υποδέχτηκαν μέλη του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» και του «Συλλόγου Παιδιών του Αιγαίου».

Οι λιγοστοί εθνικιστές που είχαν συγκεντρωθεί κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν κατηγορίες κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για κατοχή και γενοκτονία.

Ο σκοπιανός ομόλογος του Ευάγγελου Βενιζέλου, Νίκολα Πόποσκι σχολίασε την απόφαση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, που επέλεξε να μην παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο της ΠΓΔΜ, λέγοντας «ίσως δεν του άρεσε το φόντο», εννοώντας την επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Υπουργείο Εξωτερικών» που υπάρχει στην αίθουσα Τύπου.

Τελικά έγινε γνωστό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψη, αργά το απόγευμα από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας ο Πόποσκι ισχυρίστηκε ότι «το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα εν όψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν ευνοεί την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης».

Επίσης κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί την «καταδικαστική» γι αυτήν απόφαση του 2011 από το Δικαστήριο της Χάγης που ανέφερε ότι πρέπει να αφήσει τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των Σκοπίων Γκιόρκι Ιβάνοφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αρμόδιο για τα θέματα ΕΕ Φατμίρ Μπεσίμι (προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI), τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης SDSM Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα