Αιγύπτιος σκαρφαλώνει στην κορυφή πυραμίδας και δείχνει το Κάιρο από ψηλά [βίντεο]

15:23 3/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Αν έχεις πάει ποτέ σου στην Αίγυπτο, τότε σίγουρα η θέαση των πυραμίδων της Γκίζας θα αποτέλεσε για σένα μια εμπειρία ζωής. Να στέκεσαι μπροστά σε αυτά τα επιβλητικά οικοδομήματα που είναι τεσσάρων χιλιετιών και βάλε, να νιώθεις την αύρα της αρχαίας Αιγύπτου και των φαραώ που κατέκτησαν τον τότε γνωστό κόσμο, είναι ανεκτίμητο.

Μόνο που για όλους τους ανθρώπους, ντόπιους και μη, υπάρχει μια απαγόρευση. Δεν επιτρέπεται να ανέβεις

στην κορυφή κάποιας πυραμίδας. Μένεις μόνο στο να την βλέπεις και να σου κάνουν μια ξενάγηση στο εσωτερικό. Ο Αντρέι Τσιεσέλσκι, σλαβικής καταγωγής, αψήφησε τους κανόνες και έκανε το πρωτοφανές. Πρώτα προσέγγισε την πυραμίδα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τον αντιληφθεί κανείς.

Βρέθηκε λοιπόν στην πίσω πλευρά της πυραμίδας και σκαρφάλωσε ως την κορυφή. Κι αυτό μπορεί να είναι μια απλή φράση, αλλά είχε μεγάλο κίνδυνο, μιας και τα εξογκώματα ήταν απότομα και απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή.

Στο τέλος βρέθηκε σε ύψος 146 μέτρων και είδε το Κάιρο σαν να ήταν ο ίδιος φαραώ, ο Θεός της χώρας. Καλό είναι βέβαια όταν πρόκειται για αρχαιότητες που αποτελούν μέρος του πολιτισμού να είμαστε πιο προσεκτικοί.

The post Αιγύπτιος σκαρφαλώνει στην κορυφή πυραμίδας και δείχνει το Κάιρο από ψηλά [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα