Αφαίρεσαν όγκο από το κεφάλι χρυσόψαρου

ΚΟΣΜΟΣΑφαίρεσαν όγκο από το κεφάλι χρυσόψαρουΠέμπτη, Σεπτέμβριος 18, 2014 - 17:04

Κάθε άλλος απλώς θα άφηνε την κατάσταση να εξελιχθεί. Ενα ζευγάρι Αυστραλών όμως δεν έκανε καν τη σκέψη να αφήσει αβοήθητο το κατοικίδιό του, όταν αυτό διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Βρήκε αμέσως νοσοκομείο και ειδικούς για να γίνει επέμβαση στον Τζορτζ, ώστε να θεραπευτεί.

Ολα αυτά δεν θα ήταν διόλου περίεργα, αν ο Τζορτζ δεν ήταν χρυσόψαρο. Η συγκινητική ιστορία του ηλικίας 10 ετών ψαριού, που έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση, άρχισε όταν οι ιδιοκτήτες του παρατήρησαν ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει και

να κολυμπήσει, υποσιτιζόταν και ο όγκος επηρέαζε την όρασή του. Απευθύνθηκαν στον δρα Τριστάν Ριτς, επικεφαλής του τμήματος εξωτικών και άγριων ζώων του Lort Smith Animal Hospital της Μελβούρνης. Κι εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να επέμβει με μικροχειρουργική, κάτι που δέχτηκαν με αγωνία αλλά και ανακούφιση.

Η επέμβαση ήταν πολύ περίπλοκη διαδικασία. Το βάρους 80 γραμμαρίων ψάρι ναρκώθηκε, ενώ την ώρα της εγχείρησης έρεε αργά από πάνω του νερό, ώστε να το κρατά στη ζωή. Ο όγκος, που είχε επεκταθεί σε όλο το κρανίο του ψαριού, αφαιρέθηκε, ενώ ο χειρουργός, ο οποίος έχει ξανακάνει ανάλογες επεμβάσεις, φρόντισε για την ελάχιστη δυνατή απώλεια αίματος, καθώς το μέγεθος του Τζορτζ δεν άφηνε περιθώρια για οτιδήποτε άλλο. Η τομή, τέλος, κλείστηκε με ειδική κόλλα αντί για ράμματα, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση αιμορραγίας.

Τώρα ο Τζορτζ αναρρώνει στο κτηνιατρικό νοσοκομείο και οι ιδιοκτήτες του ελπίζουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι και στο ενυδρείο του εντελώς υγιής.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα