Αυτό είναι το «Κτήνος» που μεταφέρει τον Ομπάμα – Γιατί το αντικαθιστά η ασφάλειά του

Νέο αυτοκίνητο ψάχνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για τις μεταφορές του από και προς το Λευκό Οίκο. Υπάρχει όμως ικανό αμάξι ή καλύτερα ικανή «λίμο» για να αντικαταστήσει το «Κτήνος» (The Beast), όπως είναι το παρατσούκλι της εντυπωσιακής Cadillac που μπαίνει μέχρι σήμερα στον κόπο να μετακινεί τον Πρόεδρο και την οικογένειά του;

Δημοσίευμα αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα, η αρμόδια διεύθυνση ασφαλείας του υπουργείου εσωτερικών των ΗΠΑ

δημοσίευσε προκήρυξη με την οποία καλεί τις ενδιαφερόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες να υποβάλλουν προτάσεις για την δημιουργία μοντέλου που θα αντικαταστήσει την προεδρική λιμουζίνα των Ομπάμα.

Τι παραπάνω όμως μπορεί να έχει το νέο υπερπολυτελές αμάξι από το «Κτήνος», μίας διόλου ευκαταφρόνητης λιμουζίνα. Μόνο ένα τεθωρακισμένο μπορεί να ανταγωνιστεί την ειδικά διαμορφωμένη Cadillac που φέρει σασί φορτηγού πάνω στο οποίο έχει «κάτσει» το περίβλημα θυμίζοντας την απίθανα επιμηκυμένη Cadillac DTS. Και γιατί σασί φορτηγού; Μα φυσικά για να αντέξει το τεράστιο βάρος της ειδικής θωράκισης.

Το σημερινό κτήνος, προσφέρει μία εντυπωσιακή εξωτερική θωράκιση ανθεκτική ακόμα και σε αντιαρματικά πυρά, δεκάδες συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, αυτόνομη δημιουργία ατμόσφαιρας σε περίπτωση βύθισης και πολλά άλλα κρυφά κόλπα για την εξασφάλιση της ζωής του Προέδρου.

Το «Κτήνος» ζυγίζει 8 τόνους, τα παράθυρά του έχουν πάχος 20 εκατοστά, ενώ κάθε πόρτα του ζυγίζει όσο αυτή ενός Boeing. Διαθέτει κάμερες με νυκτερινή όραση εμπρός και πίσω, μπορεί να εκτοξεύσει δακρυγόνα, ενώ σε ειδικά ψυχόμενο ντουλαπάκι, μεταφέρεται πάντα ποσότητα αίματος για τον Πρόεδρο σε περίπτωση που χρειαστεί επί τόπου μετάγγιση.

Η προκήρυξη που δημοσίευσε η αρμόδια υπηρεσία για την αντικατάσταση του οχήματος αναφέρει σαφώς ότι θα πρέπει ο κατασκευαστής που θα αναλάβει την περάτωση του μοντέλου να είναι Αμερικανός με έδρα τις ΗΠΑ. Λογικά, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις αφού η Cadillac φαντάζει ως ο επικρατέστερος για μία ακόμα φορά κατασκευαστής. Τελική απόφαση λήψης έχει οριστεί το τέλος Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα