Αυτή τη κλίμακα φορολόγησης προωθεί η κυβέρνηση!

Σοκ ήταν και πέρασε! Ο λόγος για την πρόταση της τρόικα, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, για φορολόγηση με συντελέστη 45% των εισοδημάτων άνω των 26.000 ευρώ. Ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε πάντως πως δεν υπάρχει πρόταση για φορολογικό συντελεστή 45%. Στο υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζουν όλα τα σενάρια και τα νέα δεδομένα

του φορολογικού νομοσχεδίου αναμένεται να «κλειδώσουν» στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μάξιμου. Το νομοσχέδιο πρέπει να έχει κλείσει μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να κατατεθεί πριν λήξει η προθεσμία κατάθεσης του στη Βουλή, τη Δευτέρα.

Ωστόσο, οι διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων είναι ισχυρές. Το νέο φορολογικό αποδεικνύεται μια πολύ δύσκολη εξίσωση. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέτουν «κόκκινες γραμμές» και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις στη συνεδρίαση της διακομματικής, την Πέμπτη, ενώ δεν λείπουν και οι «γαλάζιες» αντιδράσεις. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αποφευχθεί μια κυβερνητική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τώρα στη νέα φορολογική κλίμακα, στη φορολογική αντιμετώπιση των παιδιών, καθώς και σε ζητήματα φορολογικών εκπτώσεων κυρίως για τις ασθενέστερες ομάδες. Η νέα κλίμακα φορολόγησης για μισθωτούς και συνταξιούχους αναμένεται να περιλαμβάνει τρεις συντελεστές:

- για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φορολόγησης θα είναι 21%,

- για εισοδήματα από 25.001 έως και 48.000 ευρώ, ο συντελεστής θα είναι 36%,

- για εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ, ο συντελεστής θα είναι 45%.

Πολλά από τα κρίσιμα ζητήματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν, στο παρά πέντε της κατάθεσης του νομοσχεδίου, κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα