Έτοιμος για εκτόξευση ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας!

Έντονη είναι η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την επερχόμενη εκτόξευση πυραύλου που θα πραγματοποιήσει η Βόρειος Κορέα. Η Δύση φοβάται πως πρόκειται για μέσο μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών, ενώ η Πιονγκγιανκ από την πλευρά της λέει πως πρόκειται για έναν απλό δορυφόρο.

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και των τριών ορόφων του πυραύλου της Βορείου Κορέας Unha-3, ο οποίος θα είναι έτοιμος για εκτόξευση στο διάστημα μεταξύ 10-12 Δεκεμβρίου. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου

της Νότιας Κορέας Yonhap, οι εργασίες εγκατάστασης του πυραύλου ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί στη βάση Dongchang-ri.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βορείου Κορέας, ο πύραυλος θα χρησιμεύσει ως δορυφόρος, ωστόσο επικρατεί ένα έντονο κλίμα αβεβαιότητας, με τους Δυτικούς να υποπτεύονται πως ο πύραυλος θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο για τη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων που θα μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος έχει ενημερωθεί περί του θέματος, έχει εκφράσει την αντίθεσή του για την εκτόξευση, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τους Βορειοκορεάτες.

Οι συντεταγμένες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως το πρώτο μέρος του πυραύλου θα προσγειωθεί στην Κίτρινη Θάλασσα, κάπου ανάμεσα στην Κορεατική χερσόνησο και την Κίνα, ενώ το δεύτερο θα προσεδαφιστεί στις Φιλιππίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα