Αυτά είναι τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών

Πριν από λίγα λεπτά δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ελληνικού κοινοβουλίου η δήλωση περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών αλλά και των πολιτικών αρχηγών για το οικονομικό έτος 2012.Η δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων πραγματοποιήθηκε στον προκαθορισμένο από τον νόμο χρόνο (20 ημέρες πριν το τέλος του κάθε έτους) και καταγράφει πλήρως την περιουσιακή κατάσταση των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου.

Οι δηλώσεις αυτές ελέγχθηκαν από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, στους οποίους η Επιτροπή μας ανέθεσε τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών

πράξεων επ’ αυτών. Ο έλεγχος έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3213/2003 και για κάθε ελεγχόμενο οι ορκωτοί συνέταξαν ατομική έκθεση ελέγχου. Στις εκθέσεις αυτές έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων, με στόχο να διακριβωθεί εάν, με βάση τα δηλωθέντα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων, σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβιώσεώς τους.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των παραπάνω προσώπων αναρτώνται ταυτόχρονα και στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, με τη σύμφωνη γνώμη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπου και παραμένουν αναρτημένες για 1 μήνα και συγκεκριμένα έως και τις 16 Ιανουαρίου 2014.

Μπορείτε να διαβάσετε τα στοιχεία περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών εδώ.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα