Αυτός είναι ο αστυνομικός της πλαστής ταυτότητας του αδερφού του Κασιδιάρη [εικόνες]

Nέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας στην υπόθεση της Χρυσλής Αυγής έπειτα και από τον εξονυχιστικό έλεγχο στα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασχέθηκαν από βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος.

Σύμφωνα με την δικογραφια η αστυνομική ταυτότητα που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη φαίνεται πως ανήκει στον αστηνομικό Κωνσταντίνο Χαλάστρα. Η εν λόγω

ταυτότητα αποτέλεσε την "μήτρα" για την πλαστογραφημένη ταυτότητα με τη φωτογραφία του Αλέξανδρου Κασιδιάρη, αδελφού του γνωστού βουλευτή.

Σύμφωνα με φωτορεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, ο αστυφύλακας στον οποίο ανήκει η αστυνομική ταυτότητα φέρεται ως σκληροπυρηνικό μέλος της Χρυσής Αυγής και μάλιστα ανήκει στον στενό κύκλο των αδελφών Κασιδιάρη. Ο αστυφύλακας φωτογραφίζεται με σκληρό ύφος παρέα με τους Ηλία και Αλέξανδρο Κασιδιάρη, οι οποίοι φορούν τις χαρακτηριστικές μαύρες μπλούζες «Pit Bull» που προτιμούν οι χρυσαυγίτες.

Ο ίδιος ο νεαρός αστυφύλακας έχει δημοσιεύσει πλήθος φωτογραφιών με τους αδελφούς Κασιδιάρη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook , ο οποίος είναι ως επί το πλείστον ανοιχτός στους χρήστες, με τον καθένα να έχει πρόσβαση στις εν λόγω φωτογραφίες. Στο προφίλ του επίσης, υπάρχει πληθώρα δημόσιων αναρτήσεων υπέρ της Χρυσής Αυγής και παρότι είναι εν ενεργεία αστυνομικός δεν κρύβει την ανάμιξη και τη στήριξή του στην ακροδεξιά οργάνωση.

Στο ίδιο φωτογραφικό ντοκουμέντο διακρίνεται στέλεχος της Χρυσής Αυγής και γνωστός μποξέρ, ο οποίος δραστηριοποιείται ενεργά στον Α.Σ. «Μυρμιδόνες» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που ασχολείται με kick boxing. Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι κατά δήλωσή τους μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ αθλητές έχουν καταγγελθεί για επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ αλλά και εμπλοκή με τα κυκλώματα της «νύχτας».

Η ύπαρξη της πλαστογραφημένης ταυτότητας αστυνομικού, η οποία αποτελούσε προϊόν επεξεργασίας και έφερε στο μπροστινό μέρος φωτογραφία του Αλέξανδρου Κασιδιάρη ,απασχολεί έντονα τις Αρχές, καθώς παρόμοιες πρακτικές συναντώνται σε εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να ανακτήσει πληθώρα διαγραμμένων αρχείων από τους υπολογιστές των βουλευτών, ανάμεσά τους και τις δύο επίμαχες ταυτότητες με στοιχεία αστυνομικών. Τα συγκεκριμένα δύο φωτογραφικά αρχεία, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, βρίσκονταν σε φάκελο με την ονομασία «Alex», που παραπέμπει στον αδερφό του βουλευτή, Αλέξανδρο Κασιδιάρη. Σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα αρχεία φέρουν τις ονομασίες «1.jpg» και «id ready 2.jpg» και έχουν τροποποιηθεί με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Η πρώτη ταυτότητα φέρει τα στοιχεία ενός Αλέξανδρου Παπαστεργίου που έχει τον βαθμό του αστυφύλακα, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι γεννημένος το 1987. Αυτή η ταυτότητα εκτιμάται πως είναι πλαστή που δημιούργησε ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, καθώς φέρει το ίδιο έτος γέννησης και το ίδιο όνομα. Το δεύτερο αρχείο ταυτότητας αστυνομικού φέρει το ονοματεπώνυμο Κωνσταντίνος Χαλάστρας, τον βαθμό και πάλι του αστυφύλακα, γεννηθέντος το 1988 και επίσης είναι από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την δικαστική έρευνα, το πρώτο πρόσωπο είναι ανύπαρκτο ενώ ο Κωσνταντίνος Χαλάστρας φέρεται να έχει δώσει οικειοθελώς την ταυτότητά του στον Αλέξανδρο Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με την έρευνα των δικαστικών Αρχών, η πρώτη ταυτότητα με τα στοιχεία «Παπαστεργίου» είναι πλαστή και το πρόσωπο ανύπαρκτο. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Κωνσταντίνος Χαλάστρας φέρεται να έχει δώσει οικειοθελώς την ταυτότητά του στον αδερφό του Ηλία Κασιδιάρη, καθότι δεν έχει δηλώσει απώλεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη δράση του Αλ. Κασιδιάρη, το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος του, για τη φωτογραφία που βρέθηκε στον υπολογιστή του αδελφού του, όπου φαίνεται μαζί με άλλους χρυσαυγίτες να χαιρετά ναζιστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος ανθυπολοχαγός Αλ. Κασιδιάρης εικονίζεται σε πλήθος φωτογραφιών που εντοπίστηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αδερφού του Ηλία. Ο αδερφός του βουλευτή φαίνεται να έχει λάβει μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια χρυσαυγιτών, στα οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης προΐστατο. Στην ομαδική αναμνηστική φωτογραφία από τις εκπαιδεύσεις, Αλέξανδρος και Ηλίας Κασιδιάρης στέκονται στην πρώτη σειρά καθώς άπαντες χαιρετούν ναζιστικά, με το γνωστό «Χάιλ Χίτλερ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ , έχει ήδη δικαστικό ιστορικό καθώς είχε προσαχθεί τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα