Αφράτο & πεντανόστιμο! Συνταγή για κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο από τον Τάσο Αντωνίου

Ο μετρ του www.mamapeinao.gr, Τάσος Αντωνίου, φτιάχνει κέικ λεμονιού με υπέροχο λιμοντσέλο, το οποίο δίνει το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ. Δοκίμασέ το και θα ξετρελαθείς!

Υλικά

350 γραμμ. ζάχαρη6 αβγά100 γραμμ. ρούμι280 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερΞύσμα από 6 λεμόνια & τον χυμό 1 λεμονιού150 γραμμ. κρέμα γάλακτος100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο1 κουταλιά της σούπας λιμοντσέλο250 γραμμ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε

τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αβγά, ρίχνουμε το ρούμι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από 6 λεμόνια, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για τουλάχιστον 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Για το γλάσο. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τον χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού με το λιμοντσέλο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Γαρνίρουμε το κρύο κέικ το οποίο έχουμε ξεφορμάρει με το γλάσο.

The post Αφράτο & πεντανόστιμο! Συνταγή για κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα