Αδιανόητο: Κρατούμενοι στην Κέρκυρα ετοίμαζαν απόδραση από τούνελ που είχε σκαφτεί το 1996 και δεν τσιμεντώθηκε ποτέ

To 1996 απέδρασαν από τις φυλακές της Κέρκυρας 120 κρατούμενοι μέσα από τούνελ που είχαν σκάψει ενώ η φυλακή βρισκόταν δύο εβδομάδες υπό κατάληψη. Από τότε προφανώς κανείς δεν σκέφτηκε να το κλείσει ρίχνοντας τσιμέντο ή κάποιο άλλο υλικό.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και όλοι θα έπεφταν πάλι από τα σύννεφα αν πετύχαινε η νέα απόπειρα απόδρασης που φαίνεται ότι προετοιμαζόταν για ανήμερα της Παναγίας λόγω των... πλημμελών μέτρων φύλαξης που φέρνει η Αυγουστιάτικη ραστώνη.

Όπως μεταδίδει το corfupress.com οι ελπίδες τους, όμως, για πιθανή χαλάρωση των μέτρων προστασίας και ελέγχου λόγω της ημέρας δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν το σχέδιό τους ωστόσο γίνεται και καταμέτρηση των κρατουμένων.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996.

Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.

Δεκαεννέα 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το έσκασαν μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκεσε δύο εβδομάδες καθώς στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση.

The post Αδιανόητο: Κρατούμενοι στην Κέρκυρα ετοίμαζαν απόδραση από τούνελ που είχε σκαφτεί το 1996 και δεν τσιμεντώθηκε ποτέ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα