Το Πήλιο θέλει το Γερμανό του!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο Πήλιο θέλει το Γερμανό του!Σάββατο, Αύγουστος 15, 2015 - 15:00

Η τουριστική προώθηση του Πηλίου έρχεται πλέον και μέσω... Αμβούργου! Σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του βουνού των κενταύρων φαίνεται πως εξελίσσεται ένας Γερμανός, λάτρης εδώ και χρόνια της περιοχής, ο οποίος έφτιαξε μέχρι και ιστοσελίδα για να διαφημίσει τις ομορφιές της!

Ο Ράινερ Σέπελμαν (Rainer Scheppelmann) δημιούργησε τον ιστότοπο www.damouchari.info, που δίνει πληροφορίες για το χωριό Νταμούχαρη του ανατολικού Πηλίου.

Ο ίδιος ανανεώνει την ιστοσελίδα του συχνά με μαγευτικές φωτογραφίες, ενώ προσφέρει ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις δυνατότητες διαμονής στην ευρύτερη περιοχή!

Οπως εξηγεί σε συνέντευξή του στην «Deutsche Welle» ο Ράινερ Σέπελμαν (είχε μακρά διαδρομή στη γερμανική δημόσια διοίκηση): «Κάθε ξενοδοχείο στο Πήλιο έχει τη δική του ξεχωριστή ιστοσελίδα, αλλά είναι δύσκολο για έναν Γερμανό τουρίστα να την εντοπίσει. Αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι τα τελευταία 50 χρόνια».

Οπως αποκαλύπτει, ο λόγος που τον ώθησε να διαφημίσει τον πανέμορφο προορισμό της Μαγνησίας ήταν η οικονομική κρίση. Βλέποντας τις δυσκολίες στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, ήθελε να δραστηριοποιηθεί. Οπως υποστηρίζει ο Γερμανός, μέσα από την ιστοσελίδα του έρχονται κάθε χρόνο στην περιοχή επιπλέον περίπου 80 - 90 τουρίστες.

«Ευπρόσδεκτοι»

Ποια είναι, όμως, η γνώμη του για όσους υποστηρίζουν ότι η πολιτική λιτότητας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μέρκελ έχει δημιουργήσει «αντιγερμανικό» κλίμα στην Ελλάδα;

«Οι Ελληνες είναι αρκετά έξυπνοι και μπορούν να κάνουν τη διάκριση μεταξύ της πολιτικής αυτής καθαυτής και των ανθρώπων. Επίσης, οι Γερμανοί είναι σχεδόν οι μόνοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, μαζί με κάποιους Βρετανούς και Ισραηλινούς.

Και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Αλλωστε η λέξη "φιλοξενία" είναι, νομίζω, ελληνική!» απαντά ο Σέπελμαν, ο οποίος έχει διατελέσει επί δεκαετίες επικεφαλής σε πολλές υπηρεσίες του Αμβούργου.

Στο τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί με ενθουσιασμό στις ομορφιές του Πηλίου: «Είναι ασυνήθιστα πράσινο. Φανταστείτε μια τυπική γερμανική οροσειρά 1.500 μέτρων να έχει μετακομίσει, όμως, στις ακτές του Αιγαίου! Στους πρόποδες του βουνού υπάρχουν παραλίες για μπάνιο και αμμουδιές, που εκτείνονται στα δύο χιλιόμετρα. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει μόνο στην ιταλική Ριβιέρα, και εκεί όχι με τόσο πράσινο»!

Keywords
Τυχαία Θέματα