Tο απίστευτο iPhone 5 έρχεται από το μέλλον!

Πιο λεπτό, πιο ψηλό, πιο λαμπερό και με αμέτρητες δυνατότητες, το νέο δημιούργημα της Apple μοιάζει με gadget από χολυγουντιανή παραγωγή με κυνήγι κατασκόπων στο… διάστημα! Η παρουσίαση του πιο πολυσυζητημένου smartphone των τελευταίων χρόνων έγινε στο Υerba Buena Center of the Arts της Καλιφόρνια, και o CEO της εταιρείας, Τιμ Κουμ, άφησε τους πάντες εκστασιασμένους…

“Το

πιο όμορφο πράγμα που έχουμε φτιάξει ποτέ” ήταν τα πρώτα του λόγια για το νέο τέκνο της τεχνολογικής οικογένειας το οποίο δεν επιφύλασσε κάποια συγκλονικά μεγάλη έκπληξη αλλά ένα σύνολο βελτιώσεων και προσθηκών apps που είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει ατελείωτες ουρές καταναλωτών στην πρώτη μέρα διάθεσής του στο εξωτερικό.

To νέο iPhone 5 είναι 18% λεπτότερο από το iPhone 4S (7.6mm), με 20% λιγότερο βάρος (112 γραμμάρια) αλλά με μεγαλύτερη –κατά μισή ίντσα- οθόνη 4 ιντσών η οποία θα έχει ανάλυση 1136 Χ 640 και 16:9 aspect ratio!

Στην λαμπερή παρουσίαση στο Σαν Φρανσίσκο οι άνθρωποι της Apple εξήγησαν ότι μεγάλωσαν τη συσκευή για λόγους ευχρηστίας καθώς το νέο iPhone είναι περισσότερο ένας μικρός υπερσύγχρονος ηλεκτρονικός υπολογιστής παρά ένα κινητό τηλέφωνο. Θα έχει άλλωστε πέντε γραμμές εφαρμογών και ανανεωμένα apps (όποια από τα υπάρχοντα δεν ανανεωθούν θα τρέχουν το ίδιο καλά, με μαύρο περίγραμμα στις άκρες λόγω διαφοράς μεγέθους).

Η συσκευή θα χρησιμοποιεί 326ppi Retina Display, ενώ θα έρχεται με Keynote, Pages, Numbers, iPhoto, iMovie και GarageBand.

Σε ό,τι αφορά τις wireless ικανότητες της συσκευής θα έχει υποστήριξη HSPA+, DC-HSDPA και, όπως αναμενόταν, LTE, κάτι που κατέστη δυνατό με τη νέα αντένα που χρησιμοποιεί το iPhone 5. Η WiFi συνδεσιμότητα θα στηρίζεταιι σε 2.4ghz και 5ghz στα 802.11n.

Μία αρκετά σημαντική αλλαγή έχει να κάνει πάντως με τη θύρα φόρτισης και σύνδεσης (connector), η οποία στο νέο iPhone είναι πολύ πιο μικρή. Κάτι που σημαίνει ότι τα υπάρχοντα αξεσουάρ θα χρειάζονται έναν μικρό προσαρμογέα (adaptor) για να χρησιμοποιηθούν στο iPhone 5.

Εντυπωσιακές είναι και οι λειτουργίες της κάμερας που υπόσχεται 8 megapixel sensor, στα 3264 X2448, με υβριδικό υπέρυθρο φίλτρο και backlight illumination όπως επίσης και με 40% ταχύτερη φωτογράφηση λόγω της συνδρομής του A6 chip!

Σημείο αναφοράς ωστόσο είναι το υπέροχο νέο mode, το οποίο λέγεται “Panorama” που μπορεί να λάβει συνδυασμένες φωτογραφίες μέχρι 28 megapixel.

Μεγάλη είναι και η διαφορά στην ποιότητα ήχου που έχει βελτιωθεί αισθητά με χρήση wideband audio (υπάρχουν τρία μικρόφωνα στο εμπρόσθιο, πίσω και κάτω μέρος που εξασφαλίζουν την καλύτερη καταγραφή ομιλίας).

Επιπλέον προσφέρεται και η καταγραφή 1080p video και 720p FaceTime με χρήση face detection ενώ βεβαίως υπάρχει νέο GPS και Maps application…

Το λογισμικό του iPhone 5 θα είναι το iOS 6 και η «καρδιά» του το «μαγικό» τσιπάκι της Apple, “A6”, το οποίο είναι δύο φορές πιο δυνατό από το αντίστοιχο Α5, με 22% μικρότερο μέγεθος.

Η μπαταρία του smartphone θα έχει ικανότητα αντοχ

Keywords
Τυχαία Θέματα