O πρώτος πρωθυπουργός με Ferrari;

Ο Luca di Montezemolo είναι ο πανίσχυρος πρόεδρος της ιταλικής εταιρίας. Και τώρα θέλει να γίνει ο επόμενος Berlusconi.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Γοητευτικός, πάμπλουτος, ντυμένος με pin stripe κοστούμια και στην προεδρική καρέκλα της ίσως desirable εταιρίας στον κόσμο ο Luca di Montezemolo δεν περνά απαρατήρητος δίνοντας μια ελπίδα στους 64άρηδες του πλανήτη που δεν τα παρατάνε εύκολα. Έχει ζήσει μια χορταστική ζωή.

Γεννημένος από μεγάλο ιταλικό τζάκι, απόγονος μεγαλοαστικής οικογένειας που σχετιζόταν

με τον βασιλικό οίκο των Savoy και με εθισμό στην ταχύτητα και στη διαχείριση δύσκολων στόχων είναι στην ελίτ της ιταλικής αριστοκρατίας. Μπήκε στο group της Fiat το ’73 και έγινε γραμματέας του Enzo Ferrari, του ιδρυτή της φίρμα. Γαλουχήθηκε μετά στα γόνατα του ηγεμονικού μακαρίτη προέδρου της, Gianni Agnelli, ξενυχτισμένος ώρες ολόκληρες δίπλα σε μεγάλους πιλότους, από τον Lauda μέχρι τον Schumacher λύνοντας προβλήματα και χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας. Με ένα πλούσιο βιογραφικό ποζάρει πλέον σαν ο επόμενος Berlusconi. Είναι το νέο απολιτίκ μοντέλο που θέλει δοκιμασμένους τεχνοκράτες να εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα. Τον Berlusconi δεν τον πάει, ήταν πάντα στα μαχαίρια και μπορεί τώρα που ο σουλτάνος της κρεβατομάμαρας αποχώρησε μπορεί να είναι και ένα είδος προσωπικού ρεβανσισμού. Ο Montezemolo είναι κεντροαριστερός και έχει ιδρύσει μια κίνηση που λέγεται Italia Futura, κάτι σαν την Ιταλία του μέλλοντος.

Προφανώς και δεν ξέρει μόνο από αυτοκίνητα. Αυτά του αρέσουν. Έτρεχε σε αγώνες στα νιάτα του με ένα 500αράκι. Ξέρει όμως να μανατζάρει ανθρώπους, πράγμα σαφώς πιο πολυτάλαντο από το να διαχειρίζεσαι μοτέρ της Formula 1. Ήταν στους ανθρώπους πίσω από το συντονισμό του Παγκοσμίου Κυπέλου, κατεβαίνει με δική του ομάδα στο America’s Cup που είναι ο πιο διάσημος ιστιοπλοϊκός αγώνας και δεν καταλαβαίνει από ανθρώπινες φουρτούνες. Ικανό τον έχω να σκάει στο Κοινοβούλιο με κανένα Φεραρικό πλαγιολισθαίνοντας. Και εκεί να δεις απήχηση. Η νέα, μοντέρνα ψηφοθηρία…

Διαβάστε ακόμα:

* H Ferrari, η Μπαρτσελόνα και ο Ζλάταν

* Τζέρεμι, ο μεγάλος βρωμόστομος

* Γιατί η Ferrari είναι αργή

Keywords
Τυχαία Θέματα