License to kill (vid)

Δεν μοιάζει με κανένα αυτοκίνητο από ότι κυκλοφορεί. Και φτιάχνεται στην Ολλανδία. Έλα όμως που το Donkervoort D8 GTO σκοτώνει.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Μοιάζει σαν να ξεπήδησε από καρτούν. Έχει φτερά με μουστάκια, όπως τα έλεγαν παλιά. Ναι, μοιάζει ρετρό του θανατά αλλά κάτω από τα σωθικά της λαμαρίνας κρύβεται ένα όπλο για το δρόμο. Ακόμα και να το προφέρεις θέλει εξάσκηση. Λέγεται Ντόκερβουρτ στα ελληνικά και έρχεται από τη χώρα της τουλίπας.

Με το

που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες μπήκαν ήδη 25 παραγγελίες. Το GTO μοσχομυρίζει τεχνολογία. Με τιμή που θα βγαίνει από 100-150.000 € στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι το δίλημμα των enthusiast που θέλουν η κάθε βόλτα τους να είναι μια μεταφυσική εμπειρία δύναμης και ανόθευτης αίσθησης.

Το σασί είναι μια μίξη σωληνωτού και carbon, οι πανάλαφρες πόρτες κάτω του ενός κιλού αντέχουν πίεση 1.100 κιλών και το μοτέρ είναι αγορασμένο από την Audi. Συγκεκριμένα το 2.5 λίτρων που αφού το περιποιήθηκαν σε συνεργασία με τους γερμανούς τεχνικούς βγάζει από 340 έως 400 ίππους. Καλά δεν είναι; Πιστεύω ακράδαντα πως ένα αυτοκίνητο για να είναι σοβαρό χουλιγκανισμού οφείλει να έχει ιπποδύναμη πάνω από 300… Κι αυτό ισχύει για κανονικά αυτοκίνητα. Έλα όμως που το Donkervoort είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και ζυγίζει το μισό από όσα όλα τα άλλα. Με λιγότερο από 700 κιλά να σέρνεις πίσω σου η αναλογία της δύναμης αλλάζει δραματικά. Σαν να έχεις 700 άλογα. Και πάνω… Οπότε υπάρχουν δυο τινά. Ή αναγκάζεσαι να γίνεις καλύτερος οδηγός ή σκοτώνεσαι.

Διαβάστε ακόμα:

* Keep calm & give me 5

* Η καλύτερη δικαιολογία του κόσμου

* Τι κοιτάς ρε;

Keywords
Τυχαία Θέματα