Nomi Ruiz: Η τραγουδίστρια που προκάλεσε όταν φιλήθηκε με τον Σάκη Ρουβά

07:15 9/4/2014 - Πηγή: KoolNews

H τραγουδίστρια των Jessica 6 προκάλεσε τα αναχρονιστικά ήθη των τηλεοπτικών πάνελ όταν φιλήθηκε on stage µε τον Σάκη Ρουβά. Για ποιο λόγο όµως έχει εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη και ζει πλέον τον περισσότερο καιρό στην Αθήνα;

Από την Φώφη Τσεσµελή

Photos: John Mitropoulos

H ελληνική µουσική βιοµηχανία ανακάλυψε

τη Νόµι µετά την εµφάνισή της στα Mad Awards, αλλά το ευρύ κοινό την έµαθε από το ντουέτο και την εµφάνισή της µε τον Σάκη Ρουβά στο Mad Walk. Κανείς δεν εστιάζει, όµως, στο καταπληκτικό κόκκινο φόρεµα, τη φωνή και τη χηµεία της µε τον Σάκη στη σκηνή. Μένουν στο γεγονός ότι η Νόµι είναι transexual. Η φοβική στάση που κράτησαν τα µεσηµεριανά και τα πάνελ στην εµφάνισή της ήταν χαρακτηριστικά οπισθοδροµική.

«Το show ήταν τέλειο!» µου λέει ωστόσο µε ενθουσιασµό η Νόµι. «Τα media τρελάθηκαν κυριολεκτικά µετά. Σχεδόν κρυβόµουν, αλλά όταν έβγαινα έξω υπήρχαν άνθρωποι που µου φώναζαν δυνατά είσαι η νέα µας Βασίλισσα! Νοµίζω πως ήταν µια ιστορική στιγµή για την Ελλάδα. Μια καλλιτέχνιδα όπως εγώ ήταν στη σκηνή και στην τηλεόραση µε το µεγαλύτερο pop είδωλο στην Ελλάδα, τον Σάκη. Ήταν κάτι που ξεκίνησε πολλές συζητήσεις που έπρεπε να γίνουν. Εύχοµαι η οµάδα του Σάκη να είχε κάνει περισσότερα για να µε υποστηρίξει και να ωθήσει τα media να εστιάσουν στο καλλιτεχνικό κοµµάτι, αλλά µόλις κατεβήκαµε από τη σκηνή και τα τακούνια µου άγγιξαν το έδαφος, ο Σάκης εξαφανίστηκε µέσα σε ένα σύννεφο σεκιουριτάδων, χωρίς καν να µου πει ένα γεια».

Θυµάµαι µου είχε κάνει µεγάλη εντύπωση όταν είχα ακούσει για πρώτη φορά τα φωνητικά της για το «I’m Telling You» των Hercules and Love Affair. Ένιωθα τις λέξεις να ρέουν αβίαστα από το στόµα της. Μια ερµηνεία που δεν θύµιζε µια τυπική pop τραγουδίστρια, αφού δεν είχε τίποτα στηµένο. Το hype που δηµιουργήθηκε γύρω από το όνοµα της Νόµι ήταν άνευ προηγουµένου. Όλοι, ξαφνικά, ήθελαν να µάθουν περισσότερα για εκείνη.

Λίγο αργότερα και µε την κυκλοφορία του «White Horse» από το προσωπικό της project, Jessica 6, οι αντιδράσεις έφτασαν στα όρια της ψύχωσης. Λίγο η προκλητική, σέξι παρουσία της στο βίντεο κλιπ, λίγο οι σταυροί και οι εικόνες της Παναγίας, λίγο το τραγούδι που κολλούσε στο υποσυνείδητο σαν τσίχλα… αυτοί που πίστευαν ότι δεν χωρούν στα στερεότυπα είχαν βρει τη νέα τους βασίλισσα…

Όταν τη γνώρισα για πρώτη φορά από κοντά, η αλήθεια είναι πως η έκπληξή µου ήταν µεγάλη. Ένα απλό, προσιτό, φιλικότατο, σχεδόν συνεσταλµένο κορίτσι, που χαµογελούσε συνεχώς. Είχε συγκλονιστική αίσθηση του χιούµορ και τεράστιες δόσεις αυτοσαρκασµού. Μου λέει ότι η Lady Gaga ήθελε να συνεργαστεί µαζί της, λες και µιλάµε για το πιο απλό πράγµα στον κόσµο! «Ένας από τους make up artists της µου είπε ότι µιλούσε στα παρασκήνια για τους Jessica 6 και για το πόσο σηµαντική θεωρεί την παρουσία µου. Με έκανε να νιώσω ότι βρίσκοµαι στο σωστό δρόµο και να θέλω να πετύχω ακόµα περισσότερα». Τόσο απλά…

Η Νόµι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Πορτορικανούς γονείς. Μεγάλωσε σε µια πολύ ζωντανή συνοικία του Μπρούκλιν, γεµάτη παθιασµένους ανθρώπους, δυνατή µουσική και βία. «Ήταν πολύ σκληρή η γειτονιά µου, αλλά όλοι µε υποστήριζαν και µε ωθούσαν να ασχοληθώ µε τη µουσική και την Τέχνη». Ιδιαίτερα η µητέρα και ο αδελφός της, στους οποίους καταλαβαίνεις από το πρώτο λεπτό ότι έχει τεράστια αδυναµία. «Η καλύτερη ανάµνηση από τα παιδικά µου χρόνια ήταν όταν κέρδισε η µαµά µου το Λόττο και µε πήγε στην Disneyland», µου λέει µε ενθουσιασµό. «Είχε βρέξει και το πάρκο ήταν άδειο. Ένιωθα ότι ήταν µόνο δικό µας!»

Η µουσική ήταν πάντα µέσα της, από τα παιδικά της χρόνια. «Η µητέρα µου µου τραγουδούσε συνεχώς. Ήταν κάτι που µε έκανε να ηρεµώ. Μεγαλώνοντας δεν σταµατούσα να τραγουδάω, δεν µπορούσες να µε κάνεις να το βουλώσω! Η µαµά µε ώθησε να ασχοληθώ µε τη µουσική, γιατί έβλεπε πόσο χαρούµενη µε έκανε. Έτσι ήταν µε όλα στη ζωή µου. Πάντα µε ωθούσε προς τα πράγµατα που µε έκαναν ευτυχισµένη».

«Ο δρόµος προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ στρωµένος µε ροδοπέταλα. Πάντα υπάρχουν δύσκολες στιγµές, όταν είσαι καλλιτέχνης. ∆εν ξέρεις πού και πώς θα σε κατευθύνει η επόµενη δουλειά, πώς θα σε αντιµετωπίσει το κοινό. Πιστεύω πως οι καλλιτέχνες υποφέρουµε από µια µοναξιά η οποία υποσυνείδητα µας σπρώχνει να εκφράσουµε τις ιδέες µας στον κόσµο, ώστε να συνδεθούµε µαζί τους µε κάποιο τρόπο». Μου χαµογελάει ντροπαλά κι αναφέρεται στα είδωλά της για να στηρίξει την άποψή της. Μου αρέσει η Amy Winehouse, η Sade, η Nina Simone, η Stevie Nicks. Γυναίκες που γράφουν και τραγουδούν για τη ζωή και τις εµπειρίες τους.

Η Νόµι έγινε γνωστή µέσα από τη συνεργασία της µε την εκκεντρική κολεκτίβα των Hercules and Love Affair. Η παρέα των Antony Hegarty (Antony & The Johnsons), Kim Ann Foxman, Andy Butler, Mark Pistel, Aerea Negrot, Shaun Wright δηµιούργησε τεράστιο hype το 2008. Η Νόµι συµµετείχε στο άλπουµ και στην τουρνέ ως guest vocalist. «Ήταν πολύ έντονη εµπειρία. Με πέταξε στα φώτα της δηµοσιότητας και νοµίζω πως δεν ήµουν έτοιµη συναισθηµατικά, αλλά ήµουν έτοιµη σωµατικά και προετοιµαζόµουν όλη µου τη ζωή ώστε να βγω στη σκηνή και να µοιραστώ τη φωνή µου µε τον κόσµο».1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Δείτε το υπόλοιπο στο Kool#13

Για να κατεβάσετε το Kool Magazine πατήστε:

- Για iPad στο εικονίδιο παρακάτω:

Facebook: facebook.com/KOOLthemagazine

Twitter: twitter.com/KoolDigitalMag

Keywords
Τυχαία Θέματα