MINI Ray: Προσωπικότητα και στυλ

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο µε το MINI Ray, ο Γιώργος Σκευοφύλαξ ψάχνει ακόµη την απάντηση στο ποιο είναι το συστατικό που κάνει το MINI τόσο επιτυχηµένο και καταλήγει στα χρώµατα του µοντέλου «Ray», που το κάνουν να ξεχωρίζει...

Στάσεις πληρωµών, απολύσεις, «Μαύρο» σε κανάλια, γκρίζα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα. ∆εν µπορεί, ή εγώ ζω σε παράλληλο σύµπαν ή κάποιος προσπαθεί να µου χαλάσει τη χαρούµενη (και έγχρωµη) διάθεσή µου. Οδηγώ ένα

MINI Ray και παρά το... µαύρο του χρώµα, οι πράσινες γραµµές τραβούν πάνω τους το βλέµµα µου και όλων των άλλων, αφού στην κίνηση όλοι αυτό παρατηρούν.

Σας πληροφορώ πως το πακέτο Ray (έντονες χρωµατικές λεπτοµέρειες στα καλύµµατα εξωτερικών καθρεφτών, στις λωρίδες οροφής και του καπό, στα πλαϊνά διακοσµητικά φτερού και στη µάσκα ψυγείου) αφορά τα µοντέλα MINI ONE και MINI ONE D. Τα εντυπωσιακά χρώµατα Lemon Yellow, Energy Pink και Alien Green (το δικό µου) «υπόσχονται» να φωτίσουν κάθε δρόµο. Γιατί ήρθε η ώρα να σπάσεις τη ρουτίνα και να βάλεις το χρώµα στη ζωή σου.

∆ύο ηµέρες ένα αυτοκίνητο και µετά να µεταφέρω σε λευκή... οθόνη τις εικόνες και την αίσθηση που «πήρα» οδηγώντας το MINI Ray. Από τη νυχτερινή ανάβαση στην Πάρνηθα και το circuit της παραλιακής, ως τις βόλτες στο Κολωνάκι ή την Κηφισιά, το MINI γινόταν το κέντρο της προσοχής (µου ή των άλλων).

Μπορεί να µην έχω ζήσει το απόγειο των bubble cars στο Λονδίνο των 60’s και το ξάφνιασµα που προκάλεσε η εµφάνιση της Mini φούστας. Όµως αν κοιτάξω στο κεντρικό στρογγυλό όργανο ελέγχου λειτουργιών του νέου MINI (µε κεφαλαία γραµµατοσειρά για να ξεχωρίζει αυτό της BMW από αυτό της Austin) βλέπω κάποιες εικόνες.

Ήταν στα sixties που η λύση στην ανάγκη για λιγότερη κατανάλωση καυσίµων έγινε «fashion statement». ∆ιακρίνω τον Peter Sellers να κυκλοφορεί µε ένα φτιαγµένο από τον Hooper Mini µε…ψάθινες πόρτες και πολυτελές εσωτερικό. Βλέπω τον Ringo Starr να µεταφέρει τα τύµπανα των Beatles σε ένα hatchback Mini σχεδιασµένο και κατασκευασµένο από τον Radford. Από τον ίδιο «βελτιωτή» είχαν προµηθευτεί ίδια αυτοκίνητα ο John Lennon και η Marianne Faithfull.

Βλέπω την τελευταία να φτάνει µε το δικό της στο κεντρικό δικαστήριο στο Λονδίνο για να ακούσει τον Mick Jagger να κάνει ένσταση στην κατηγορία του για χρήση ναρκωτικών ουσιών το 1967.

Η εικόνα αλλάζει και εµφανίζεται ο Steve McQueen να παραλαµβάνει ένα καφέ Cooper S. Ναι, ακόµη και στην Αµερική του «The bigger the better» ο πρίγκιπας του στυλ είχε και ένα Mini.

Παίρνω το βλέµµα µου από το στρογγυλό ταχύµετρο και επιστρέφω στο σήµερα. Τα πράγµατα είναι πιο απλά και πιο οικονοµικά. Η σειρά Ray σε κάνει να ξεχωρίζεις χωρίς να δώσεις χιλιάδες ευρώ.

Βράδυ στην πλατεία Κολωνακίου ένα µαύρο Cooper S Works µε χαιρετά αναβοσβήνοντας τα φώτα. Να κάτι που έχει µείνει από τα παλιά, κάτι που µε κάνει να αισθάνοµαι µέλος µιας ιδιαίτερης οµάδας ανθρώπων. Τα φώτα µε βοήθησαν να δω και τις κοπέλες στο περίπτερο, που µε χαιρέτησαν (σίγουρα) για το αυτοκίνητο.

Βάζω στο navigation τον επόµενο προορισµό, Mont Parnes. Όχι γιατί δεν ξέρω πώς θα φτάσω εκεί, αλλά γιατί µου αρέσει η εικόνα του χάρτη στον κεντρικό στρογγυλό πίνακα ελέγχου. Θυµίζει κάτι από τα gadgets στα αυτοκίνητα του James Bond…

Περνώ τις ταβέρνες και τους τελευταίους που εκµεταλλεύονται το σκοτάδι. Φέρνω το κάθισµα σε όρθια θέση, ανάβω τους προβολείς, κλείνω το ραδιόφωνο και κάνω «επίθεση» στις στροφές που εµφανίζονται ξαφνικά µπροστά µου. Νιώθω πως σχεδόν φορώ το αυτοκίνητο, πως συµµετέχω στην προσπάθειά του.

Μου έρχονται στο µυαλό εικόνες από τους αγώνες στο Τατόι και την Πάρνηθα µαζί και δύο ονόµατα, Σταύρος Ζαλµάς και Κώστας Λούρµπας. Οι δικοί µας Patrick Hopkirk και Rauno Aaltonen.

Φτάνω στην κορυφή και σταµατώ. Αναρωτιέµαι τι µε σπρώχνει να µένω στο δρόµο και να µη διαλέγω ένα µέρος να σταθώ. ∆εν βρίσκω απάντηση. Ίσως αυτή να βρίσκεται στην αίσθηση που µου δίνει το MINI, στο ίδιο ξάφνιασµα που νιώθω πριν από τη στροφή ή στη θέα µιας mini φούστας σε καλλίγραµµα πόδια.

Όλα τα γκρίζα της ηµέρας έχουν περάσει στο πίσω µέρος του εγκεφάλου µου και νιώθω ένα χαµόγελο στο πρόσωπό µου.

Βάζω την επόµενη κατεύθυνση στο navigation system: Cape Sounion.

Ίσως εκεί να βρω την απάντηση…

Για να κατεβάσετε το Kool Magazine πατήστε:

- Για iPad στο εικονίδιο παρακάτω:

- Για Android Tablet στο εικονίδιο παρακάτω:

Facebook: facebook.com/KOOLthemagazine

Twitter: twitter.com/KoolDigitalMag

Keywords
Τυχαία Θέματα