Jaguar Project 7 Concept: Το υπέροχο επτά! [εικόνες+βίντεο]

Ο τίτλος του τραγουδιού των Clash ταιριάζει στο εκρηκτικό και ανατρεπτικό πρωτότυπο της Jaguar. Η αλήθεια είναι πως η Jaguar ζήλεψε λίγο από τη δόξα και τα λεπτά και τις σελίδες δημοσιότητας της Aston Martin (CC100 Speedster Concept) στις εκδηλώσεις του Concours d'Elegance στη λίμνη του Κόμο. Έτσι εκμεταλλεύεται το Goodwood Festival of Speed και παρoυσιάζει

το πρωτότυπο Project 7.

Το αυτοκίνητο της Jaguar παίρνει το όνομα του από τις επτά νίκες της εταιρίας στο Le Mans και αναμιγνύει τα στοιχεία της εμφάνισής της F-Type αλλά και της D-Type των 50’.

Tο Project 7, ένα μονοθέσιο πρωτότυπο που σχεδιάστηκε σε μόλις τέσσερις μήνες έχοντας ως αφετηρία την F-Type. Mε σαφείς επιρροές στο σχήμα από την εμβληματική D-Type της δεκαετίας του ’50, το Project 7 δεν κρύβει την συγγένειά του με το μικρό roadster της φίρμας αν και με σαφείς διαφορές.

Σε αυτές συγκαταλέγονται το μικρότερο παρμπρίζ, η μεγαλύτερη γρίλια, ο νέος προφυλακτήρας, τα πιο αεροδυναμικά σχεδιασμένα πλευρικά τμήματα ενώ, το αλουμινένιο κατά κύριο λόγο αμάξωμα διακόπτεται από την παρουσία ανθρακονημάτινων στοιχείων.

Με ανθρακονήματα επενδύονται και οι επιφάνειες του εσωτερικού, όπου κυριαρχεί το ένα και μοναδικό αγωνιστικό κάθισμα, επίσης από συνθετικά υλικά, με τη ζώνη τεσσάρων σημείων. Το κάθισμα του συνοδηγού έχει αντικατασταθεί από μία θέση για το κράνος που ακολουθεί το ίδιο χρωματικό μοτίβο με το αμάξωμα.

Στην καρδιά του Project 7 βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 με χωρητικότητα 5000 κυβικών απόδοσης 550 ίππων και 680 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το κιβώτιο οχτώ σχέσεων Quickshift. O συνδυασμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στην πρωτότυπη Jaguar να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται σε 300 χλμ./ώρα.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα