League of Legends: Το παιχνίδι φαινόμενο που αξίζει να γνωρίσεις

Η Χριστιάνα Θάνου γράφει για ένα από τα καλύτερα ομαδικά παιχνίδια της αγοράς.

Είναι γεγονός ότι τα video games έχουν κατακτήσει τη πλειοψηφία του νεανικού πληθυσμού και ένα μεγάλο κομμάτι του ίντερνετ. Μάλιστα ορισμένα στατιστικά δείχνουν πως σε μια παρέα νέων 10 ατόμων, τουλάχιστον οι 7 θα έχουν παίξει κάποιο game στη ζωή τους, οι 5 θα παίζουν τακτικά ενώ οι 3 από αυτούς θα είναι αυτό που λέμε πωρωμένοι.

Τα video games χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος τους. Μερικές από τις κατηγορίες είναι: Action, Racing, First Person Shooters, Sport κ.α. Είναι όμως μια κατηγορία η οποία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα στις άλλες και να αποδειχθεί πολύ δυνατή τα τελευταία χρόνια, τα MOBA.

Tα MOBA είναι μια υποκατηγορία των Real Time Strategy παιχνιδιών η οποία αν και μετράει λίγα χρόνια στον χώρο, έχει καταφέρει να γίνει αρκετά αγαπητή στον κόσμο. Το νούμερο ένα MOBA game αυτή τη στιγμή είναι το League of Legends. Πρόκειται για game της προγραμματιστικής εταιρίας Riot το οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα δειλά δειλά σε beta φάση το 2009 και τώρα έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε αριθμό χρηστών.

Tο League of Legends είναι ένα από τα πιο εύκολα games που θα παίξετε ποτέ σας. Καταρχήν πρέπει να τονίσουμε ότι μιλάμε για ομαδικό παιχνίδι αφού παίζεται πάντα ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες έχουν 3 ή 5 άτομα η καθεμιά. Για να παίξετε, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα τους εκατοντάδες champions που υπάρχουν στο game. Οι champions αυτοί έχουν τα δικά τους skills, ένα lore από πίσω τους, εμφάνιση που ξεχωρίζει και φυσικά stats έτσι ώστε να σας διευκολύνουν στην επιλογή του κατάλληλου για εσάς.

Η πίστα στην οποία θα παίζετε χωρίζεται σε τρεις λωρίδες, τις: Top Lane, Mid Lane και Bottom Lane ενώ υπάρχει και η ζούγκλα “Jungle” που περιτριγυρίζει τον χάρτη. Εσείς μαζί με τους συμπαίχτες σας καλείστε να διαλέξετε μια lane που σας αρέσει και κυρίως να ταιριάζει στον χαρακτήρα που θα διαλέξετε και το παιχνίδι…ξεκινάει! Συνήθως οι παίχτες χωρίζονται ως εξής: 2 στο Top, ένας στο Mid και 2 στο Bot ή 2 στο Bot, ένας στο Top, ένας στο Mid και ένας στη Jungle. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ομάδα σας να σπάσει το Nexus των αντιπάλων, έτσι τελειώνει και το παιχνίδι.

Το League of Legends έχει γίνει πλέον το πρώτο E-Sport σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε ημέρα έχει κατά μέσο όρο 7 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, πράγμα που αποδεικνύει την δημοτικότητά του. Η διασημότητα του League of Legends οφείλεται στο ότι είναι Free to Play, στη μικρή δυσκολία του και στη δυνατότητα που σας δίνει να περάσετε καλά με φίλους για matches που κρατούν λίγο 20 με 40 λεπτά. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι το 10% των παιχτών είναι Έλληνες. Η Riot δήλωσε ότι οι ξεχωριστοί επισκέπτες της τελευταίας ημέρας του Ιουλίου ανέρχονται σε 460.000, 47.000 εκ των οποίων συνδέθηκαν από Ελλάδα.

Αν ενδιαφέρεστε να παίξετε League of Legends, τότε μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

Κείμενο: Χριστιάνα Θάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα