La Barraca: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Γλυφάδας που θα σε ταπώσει

Το προσκλητήριο είχε σταλεί από την περασμένη Τρίτη. Ένα νέο μαγαζί με ιβηρικές γεύσεις έχει ανοίξει στη Γλυφάδα. «Έλα να πάμε να το δοκιμάσουμε» μου λέει ένας φίλος. Με ένα μικρό κρύωμα να με έχει αποδυναμώσει δεν ήμουν για πολλά πολλά, αλλά εν τέλει ενέδωσα. Είχα και καιρό να δοκιμάσω φαγητά από την Ισπανία- από τα ξεκινήματα του Jamon στην περιοχή.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

Πάμε το λοιπόν με τον φίλο και άλλον ένα την περασμένη Τετάρτη, ήταν η πρώτη μέρα που είχε ανοίξει ουσιαστικά μετά τις αλλαγές στο ντεκόρ, είχε λίγο αέρα, είχε και τελικό μπάσκετ...Το κέντρο της Γλυφάδας

ήταν στα καλύτερα του. Με κόσμο τόσο όσο, το θαλασσινό αεράκι να σε γεμίζει ευχάριστα και τα μαγαζιά να μην είναι υπερφορτωμένα.

Φτάνουμε έξω από το μαγαζί, στενό και μακρύ τόσο στον έξω χώρο όσο και μέσα με μια μεγάλη μπάρα, με πολλά κρασιά και κομμάτια από χοιρινό και βουβαλίσιο κρέας να τα πλαισιώνουν στο βάθος, φωτισμός έντονος, κόκκινος και ποικιλοχρωμία στα έπιπλα και τον πάγκο, με πιο ευχάριστες αποχρώσεις, ψηφιδωτά του Γκαουντί να έλκουν το μάτι και γενικώς ένα αναζωογονητικό κλίμα.

Καθόμαστε και ο σερβιτόρος έρχεται να μας παραγγείλει. Ξέραμε από πριν τι θα πιούμε, αλλά δεν ξέραμε τι θα φάμε. Παραγγέλνουμε τρεις σαγκρίες και ζητάμε ένα κατάλογο. Σαγκρία εννοείται λευκή, μιας και όταν την είχα δοκιμάσει στο Jamon με είχε εντυπωσιάσει και ήθελα να δω αν ο αντικαταστάτης του στην περιοχή θα την ξεπεράσει. Και το έκανε. Ήταν μια πραγματικά πολύ ωραία σαγκρία με μεγάλες φέτες φρούτων που έμεναν αμανάτι στο τέλος για να τις φας.

Όσο εμείς πίναμε και δεν αποφασίζαμε ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος, από τους κορυφαίους στο food and beverage manager reality, είπε να αναλάβει δράση. Για αρχή φάβα σε κονσερβοκούτι. Βασικά όχι. Η ΦΑΒΑ σε κονσερβοκούτι. Ξέρετε η φάβα είναι ένα πιάτο απλό που δύσκολα θα βρεις όμως να της συμπεριφέρονται με τον τρόπο που της αρμόζει. Όπως στο La Barraca. Περασμένη από κόσκινο, ήταν σαν αλοιφή και έλιωνε στο στόμα. Ακόμα και να μην σου αρέσει, αυτήν εδώ θα την φας όπως και δήποτε.

Μετά μανέστρα με κομμάτια σουπιάς σε πήλινο πιάτο και σος από μελάνι σουπιάς και μαγιονέζα με ταρτάρ μας ξάφνιασαν, γιατί δεν τρώμε και πολύ σουπιά, μελάνι δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ, κι όμως οι προκαταλήψεις μας κάμφθηκαν.

Ακολούθησαν και άλλα για τη μέση, όπως οι κλασσικές πατάτες bravas, το chorizo και συνταγές με σολομό και πανσέτα. Έχει και ensaladas φυσικά, ως ένα espresso tapas restaurant που σέβεται τον εαυτό του. Ειδική μνεία στα σκεύη σερβιρίσματος, τα κονσερβοκούτια, τα πήλινα πιάτα και οι μαύρες πέτρες.

Αν δεν θέλετε πάντως λευκή σαγκρία έχει και κόκκινη, αλλά και κοκταίηλ ή κρασιά. Όσον αφορά τη μουσική, ακούμε μελωδίες soul, jazz, nu, ενώ μας είπαν ότι Παρασκευοσάββατα ανεβάζει στροφές.

Επειδή ο δρόμος σου θα σε βγάλει σίγουρα κάποια μέρα σύντομα στη Γλυφάδα, πήγαινε, δοκίμασε κι άμα ήμασταν κάπου υπερβολικοί σε όσα σου είπαμε να μας τρυπήσεις τη μύτη!1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

La Barraca, Ζησιμοπούλου 9, Γλυφαδα, 2108940509

Keywords
Τυχαία Θέματα