Σοκ για την Airbus: Η Emirates ακύρωσε τεράστια παραγγελία 70 αεροσκαφών

Τεράστιο οικονομικό πλήγμα επέφερε στην εταιρεία Airbus η ανακοίνωση της αεροπορικής Emirates ότι ακυρώνει την παραγγελία 70 αεροσκαφών μετά την απόφαση της να επανεξετάσει τα σχέδια για τον στόλο της.

Οι ακριβείς λόγοι για την ακύρωση της Emirates παραμένουν άγνωστοι.

Ωστόσο στην είδηση αυτή οι μετοχές της μητρικής εταιρείας Airbus έπεσαν κατακόρυφα. Γύρω στο μεσημέρι χθες οι μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Παρισιού κατρακύλησαν με 3.97% στα 51,73 ευρώ και ήταν η δεύτερη χειρότερη τιμή στο γαλλικό δείκτη CAC 40.

Η μεγάλη σύμβαση μεταξύ των δύο κολοσσών υπεγράφη το 2007, και επρόκειτο για μία συμφωνία αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων (12 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Nina Ohlerich εκπρόσωπος της Airbus στο Αμβούργο δήλωσε: «Η απόφαση ακύρωσης δεν έχει καμία επίπτωση σε θέσεις εργασίας στη Γερμανία». Και ελπίζουν όπως πρόσθεσε ότι η απώλεια θα καλυφθεί μέσω νέων παραγγελιών από άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η Emirates παραμένει, παρά την ακύρωση ο σημαντικότερος πελάτης της Airbus. Μόλις το περασμένο έτος, η εταιρεία είχε αύξηση των παραγγελιών της κατά 90-140 κομμάτια για το Α380 superjumbo.

Πρόσφατα πάντως η Emirates σε έρευνα της Scytrax είχε ανακηρυχθεί η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα