FBI: Ναι, εστάλη «περίεργο» γράμμα στον Ομπάμα – Δεν έχουμε ιδέα ποιος το έστειλε

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σχετικά με τους φακέλους που δέχθηκε από άγνωστο αποστολέα, ο Πρόεδρος της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα.

«To FBI επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός φακέλου που περιέχει μια περίεργη ουσία» ήταν τα πρώτα λόγια του, ενώ τόνισε πως η έρευνα, σχετικά με την ουσία και το κατά πόσο είναι επικίνδυνη, έχει ανατεθεί στο FBI.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα αιματηρά γεγονότα της Βοστόνης λέγοντας: «Οι προσευχές

μας και οι καρδιές μας είναι με τα θύματα των εκρήξεων στη Βοστόνη. Θα βρούμε ποιοι το έκαναν και θα τους τιμωρήσουμε. Το FBI, επίσης έχει αναλάβει την έρευνα για τους ενόχους».

«Ο πρόεδρος είχε σύντομες συναντήσεις με τους επικεφαλής του FBI και της εθνικής ασφάλειας σχετικά και τη γράμματα τα οποία δέχθηκε αλλά και για τα γεγονότα της Βοστόνης» συνέχισε.

Στη συνέχεια, μετά από ερώτηση που δέχθηκε από τους παρόντες δημοσιογράφους, για το αν υπάρχει πιθανότητα σύνδεσης των δύο γεγονότων, ο εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν έχει γίνει σύνδεση μεταξύ των φακέλων και των βομβών. Καταλαβαίνω πως υπάρχει καχυποψία αλλά πιστεύω το FBI. Συνεχίζουν να ψάχνουν αν όντως το περιεχόμενο είναι επικίνδυνο. Ήταν μια σκόνη την οποία δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ένδειξη σύνδεσης των γεγονότων. Ακόμα δεν έχουμε καμία ένδειξη για το ποιος κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση της Βοστόνης. Μπορεί να είναι μια ομάδα ανθρώπων, ή ένας μόνο άνθρωπος. Δεν ξέρουμε. Θα μάθουμε και να είστε σίγουροι πως θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους. Δεν θα κάνω καμιά νύξη για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό».

Μάλιστα, τόνισε πολλές φορές, το γεγονός πως τίποτα δεν υποδεικνύει τη σχέση ανάμεσα στα δύο γεγονότα. «Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε τέτοια συμπεράσματα» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα