Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ελεύθερος αφού πρώτα κατέβαλλε εγγύηση 50.000 ευρώ, αφέθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, το πρωί της Τετάρτης. Ο πρώην υπουργός απολογήθηκε στον ανακριτή για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, αφού στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε το 2008, εμφανίζεται να μην αναφέρει τις τραπεζικές καταθέσεις της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, που ανέρχονται στα 2,2 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία και εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού κατέβαλλε εγγύηση 20.000 ευρώ, μετά την απολογία της στον ανακριτή για το λογαριασμό που διατηρούσε στην

τράπεζα HSBC της Γενεύης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει το ζεύγος Παπαντωνίου είναι σε βαθμό πλημμελήματος, αφού η παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων αυστηροποιήθηκε το 2010, ενώ το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου τελέσθηκε το 2008.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γιάννος Παπαντωνίου, με υπόμνημά του στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, είχε υποστηρίξει πως ο λογαριασμός της συζύγου του, αποτελούσε περιουσιακό της στοιχείο τονίζοντας πως: «Είναι γεγονός ότι η σύζυγός μου, Σταυρούλα Κουράκου, διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετική τράπεζα HSBC στην Γενεύη. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανοίχτηκε εν αγνοία μου και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου μου και του τέως συζύγου της Θεόδωρου Ουσταμπασίδη. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικά μου χρήματα και εξ όσων έχω πληροφορηθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν το έτος 2000 συγκεκριμένα ποσά (συνολικά τρεις καταθέσεις) και μέχρι το κλείσιμο αυτού δεν υπήρξε ουδεμία άλλη κατάθεση. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν ως διαπίστευμα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των δύο υιών του Αλέξανδρου και Στέφανου-Σωτηρίου Ουσταμπασίδη». Ο κ. Παπαντωνίου προσθέτει πάντως πως «μέρος των χρημάτων της συζύγου μου, που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό, είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ήδη δηλωθέντες) που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως στην Alpha Bank».

Keywords
Τυχαία Θέματα