“Eισαγγελέας για τους Ομογενείς με τα 600 δις”

Η λίστα των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας, η κίνηση ομογενών για εξαγορά του ελληνικού χρέους και τα νέα μέτρα που ζητά η Τρόικα κυριαρχούν στο περίπτερο σήμερα.

Οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Το πιο κρίσιμο δεκαπενθήμερο”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στην πιο κρίσιμη φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, προκειμένου να κλείεσι το

πακέτο μέτρων των 13,5 δισ.ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα για τον Α.Σαμαρά είναι έως την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου να έχουν πείσει τους εταίρους για την αποτελεσματικότητα των προτάσεών μας και για τη βιωσιμότητα του χρέους μας “.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ισχυρά πρόσωπα στη “χαμένη λίστα” “.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “σε πολιτικό (και όχι μόνο) θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της λίστας με τους Ελληνες καταθέτες στην Ελβετία. Μετά την αρχική εξαφάνισή της από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ξεκίνησε μια μακρά σκυταλοδρομία, καθώς έως χθες η λίστα πήγαινε από χέρι σε χέρι, ή σωστότερα, από συρτάρι σε συρτάρι “.

ΕΘΝΟΣ: “Μυστήριο με τη λίστα της Λαγκάρντ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη βρίσκεται από χθες η λίστα των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας, την οποία η Κρ.Λαγκάρντ είχε παραδώσει στον Γ.Παπακωνσταντίνου. Την υπόθεση περιβάλλει πέπλο μυστηρίου. Επί 20 μήνες ο κατάλογος παρέμενε σε συρτάρια υπουργών και στελεχών του ΣΔΟΕ χωρίς να αξιοποιηθεί για τον εντοπισμό μεγάλων φοροφυγάδων “.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Να παρέμβει εισαγγελέας για τους Ομογενείς με τα 600 δις δολάρια!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “για να μάθουμε επιτέλους αν υπάρχουν ή όχι τα 600 δισ δολάρια για την εξαγορά του Δημόσιου χρέους της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έχει καθήκον και υποχρέωση να καλέσει την οργάνωση των ομογενών και να λάβει τελεσίδικες διαβεβαιώσεις για την ύπαρξη ή όχι των χρημάτων, ώστε να γνωρίζει και ο ελληνικός λαός που είναι η αλήθεια και που το ψέμα “.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Προστασία διαρκείας στους φοροφυγάδες”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “πάνω από δύο χρόνια κρατούσαν στα συρτάρια τους τη λίστα Φαλτσιανί ή λίστα Λαγκάρντ ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο μνημονιακός υπουργός της κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου Γιώργος Παπακωνσταντίνου “.

ΕΣΤΙΑ: “Ο γεννήτωρ της ανεργίας”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σύμφωνα με τα στοιχεία που ανεκοίνωσε προχθές η Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα έφθασε τον Ιούνιο στο 24,4% του εργατικού δυναμικού και η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών στο 55,4%. Αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι ο ρυθμός με τον οποίο αυξήθηκε η ανεργία στην χώρα μας κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο”.

Η ΑΥΓΗ: “Εκρυβαν σπίτι τη “λίστα Λαγκάρντ” “.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μείζον πολιτικό θέμα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά από τη δίχρονη απόκρυψη της λίστας με τους μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία. Πτήση χθες της λίστας από Βενιζέλο σε Μαξίμου και από εκεί στην εισαγγελία. Δικαστική έρε

Keywords
Τυχαία Θέματα