Deja vu για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων – Πρέπει να ξαναδηλώσουν τα ακίνητά τους

Τι και αν δήλωσαν και θεωρητικά ολοκλήρωσαν τη διαδικασία «τακτοποίησης» που ίσχυε για τον νόμο 4014/2011; Τίποτα δεν τελείωσε! Αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα πρέπει να υπαχθούν και στον νέο νόμο 4178/2013, κάτι που σημαίνει - σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που εκδόθηκε λίγες ημέρες - πως ο Ν. 4014/2011 κρίνεται... αντισυνταγματικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα

ΒΗΜΑ, στον νέο νόμο θα πρέπει να υπαχθούν φυσικά και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, όσες δηλαδή δεν έχουν καταβάλει το σύνολο του προστίμου ή δεν έχουν υποβληθεί στο πληροφορικό σύστημα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και σχέδια.

Σε περίπτωση που ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη - ο οποίος έχει ολοκληρώσει την διαδικασία τακτοποίησης του ακινήτου του- θα απαιτείται η μεταφορά των στοιχείων των δηλώσεων στις διατάξεις του 4178/13 και μπορεί να υποβάλλεται ως την καταληκτική ημερομηνία του νέου νόμου δηλαδή έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Σε περίπτωση που η διαδικασία υπαγωγής έχει ολοκληρωθεί με τον Ν. 4014/2011 και από τη μεταφορά των στοιχείων στον νέο νόμο το πρόστιμο που υπολογίζεται είναι μικρότερο, η διαφορά δεν επιστρέφεται.

Από την άλλη, στην περίπτωση που η υπαγωγή δεν είχε ολοκληρωθεί με τον Ν. 4014/2011 και με τον Ν. 4178/2013 το πρόστιμο είναι μικρότερο, οι επόμενες δόσεις θα αναπροσαρμοστούν στο νέο υπολογισμό του προστίμου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα