Bloomberg: Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήμα και φίλους

Κορυφαίο θέμα στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg αποτελεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά το θέμα αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο σκεπτικισμό καθώς ο τίτλος είναι: «Η ελληνική εναλλακτική πραγματικότητα συγκρούεται με την Ευρωζώνη που χάνει την υπομονή της».

«Πέραν των εντυπώσεων, η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο,

χρήματα και φίλους», σημειώνεται με έμφαση στο άρθρο του Bloomberg ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι «ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πεπεισμένος ότι η εδώ και έξι εβδομάδες κυβέρνηση κάνει ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση και να αποφύγει την πτώχευση».

«Ρωτήστε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τη δυσάρεστη κατάσταση της χώρας του» επισημαίνεται. Και συνεχίζει: Οι ομόλογοί του έκαναν λόγο για ανάμικτα μηνύματα, χάσιμο χρόνου και έλλειψη ενημέρωσης για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας. «Ο Γάλλος, Μισέλ Σαπέν, η κυβέρνηση του οποίου είχε κάνει εκκλήσεις για λιγότερη λιτότητα και διαλλακτικότητα με τους Έλληνες, εξέφρασε απογοήτευση για τον Βαρουφάκη. Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, εξέφρασε την ανησυχία του για εξέγερση κατά της λιτότητας, σκληρύνοντας τη ρητορική».

Στη συνέχεια παρατίθενται δηλώσεις:

«Έρχεται η ώρα, όταν αυτό που χρειάζεται δεν είναι δηλώσεις προθέσεων ή συνθήματα, αλλά επαληθεύσιμα στοιχεία» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Σαπέν.

Μεγάλο μέρος των διαπραγματεύσεων των τελευταίων εβδομάδων αποτελούν ένα «πλήρες χάσιμο χρόνου», είπε από την άλλη ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αν συνεχιστεί αυτό, είναι σαν ένα δρόμο προς αυτοκινητιστικό δυστύχημα», είπε ο Αντριου Λιντ, διαχειριστής κεφαλαίων της Schroder Investment Management Ltd, στο Λονδίνο.

«Και οι δύο πλευρές πρέπει να σταματήσουν με τις εντυπώσεις και να πάρουν μια τελική απόφαση το συντομότερο δυνατό, διότι αλλιώς μπορεί απλώς να φτάσουμε σε ένα στάδιο όπου ατυχήματα μπορούν να συμβούν, και τα ατυχήματα σε αυτό το στάδιο θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρά», πρόσθεσε.

The post Bloomberg: Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήμα και φίλους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα