Η καρακάξα που ζει σαν… άνθρωπος – Τρώει στο τραπέζι, βουρτσίζει και τα δόντια των παιδιών [εικόνες]!

Σύμφωνα με το wikipedia, το οποίο δεν έχουμε κανένα λόγο να μην… πιστέψουμε, θεωρείται - όχι μόνο ως ένα από τα πιο έξυπνα πουλιά - αλλά και ζώα γενικότερα, προικισμένο με τη σπάνια δυνατότητα να αναγνωρίζει τον εαυτό της στο καθρέφτη. Από αυτό το σημείο όμως έως το να λειτουργεί μια καρακάξα ως μέλος οικογένειας σα να πρόκειται για τετράποδο κατοικίδιο υπάρχει θεωρητικά μια μεγάλη απόσταση.

Αυτή την απόσταση έχει… εκμηδενίσει η καρακάξα της οικογένειας Μπλουμ στο Νιούπορτ του Σίδνεϊ. Πρόκειται για την πιο διάσημη

καρακάξα της γης, με «δικό» της λογαριασμό στο Instagram και 3.569 ακόλουθους! Ο λόγος είναι ότι ο επονομαζόμενος Πένγκουιν έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους ανθρώπους ακολουθώντας το πρόγραμμα της οικογένειας στο φαγητό, τον ύπνο, αλλά και στο πρωινό τελετουργικό, βοηθώντας ακόμα και στο βούρτσισμα των δοντιών!

Κατοικεί στο σπίτι των Μπλουμ από το 2013, οπότε και ο 11χρονος Νοά τη βρήκε σε κακή κατάσταση έξω από το σπίτι όταν το πτηνό ήταν λίγων εβδομάδων.

«Αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε γιατί είχαμε το χρόνο και τη γνώση να του παρέχουμε ασφάλεια και να ανακτήσει την υγεία του. Ο καλύτερος μου φίλος είναι κτηνίατρος και ήταν εύκολο για μένα να του παρέχω την κατάλληλη διατροφή», εξηγεί ο Κάμερον Μπλουμ.

Η οικογένεια δεν μπορούσε βέβαια να προβλέψει ότι το πουλί θα ανέπτυσσε τόσο στενούς δεσμούς με τους ιδιότυπους φίλους του. «Για κάποιο περίεργο λόγο του αρέσει η οδοντόκρεμα και όταν τα αγόρια ετοιμάζονται το πρωί αναζητά τα στόματά τους για να βοηθήσει στο βούρτσισμα. Όταν τα παιδιά γυρίζουν από το σχολείο χτυπάει με ενθουσιασμό τα φτερά του και λατρεύει να τρώει μαζί μας το μεσημέρι στην κουζίνα. Πολλές φορές χώνεται στο κρεβάτι μας ή σε αυτά των παιδιών, ενώ το καλύτερο του είναι να τραγουδάει για μας και να κάθεται στους ώμους μας ροκανίζοντας τα αυτιά μας! Η χαρά που έχει φέρει στο σπίτι μας είναι ανεκτίμητη», προσθέτει ο πατριάρχης της οικογένειας, που ως επαγγελματίας φωτογράφος έχει κάνει… διάσημο τον Πένγκουιν μέσω Instagram.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > !"]

The post Η καρακάξα που ζει σαν… άνθρωπος – Τρώει στο τραπέζι, βουρτσίζει και τα δόντια των παιδιών [εικόνες]! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα