10 χρόνια Twitter – Το μέσο που άλλαξε την μορφή της ενημέρωσης

Ήταν 21 Μαρτίου του 2006 όταν το πρώτο «τιτίβισμα» εμφανίστηκε. Δέκα χρόνια μετά το twitter αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας μας, το βασικό μέσο της ενημέρωσης μας. Τα hashtag η «εικόνα» μας για το τι απασχολεί τον κόσμο, ενώ τέλος είναι το μέσο που μας επέτρεψε να πιστεύουμε πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όσους, μέχρι εκείνη τη στιγμή, φαίνονταν αδύνατο να τα καταφέρουμε.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Μπορούσε δηλαδή να φανταστεί κανείς πριν από δέκα χρόνια πως θα είχαμε την δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα στον

πρόεδρο της Αμερικής ή σε έναν ηθοποιό όπως ο Κέβιν Σπέισι; Πως θα μαθαίναμε απευθείας, από τους ίδιους τους πολιτικούς, τους ηθοποιούς, τους τραγουδιστές και τους Παγκόσμιας κλάσης αθλητές τις σκέψεις τους; Κι όμως το twitter έκανε αυτό που φαινόταν ανέφικτο, εφικτό.

Η μεγαλύτερη «επανάσταση» που έφερε το twittter ήταν αναμφισβήτητα στον χώρο της ενημέρωσης. Η βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013, ήταν η πρώτη είδηση που μεταδόθηκε από δημοσιογραφικό μέσο μέσω Twitter. Η εφημερίδα Boston Globe ήταν εκείνη που ενημέρωσε πρώτη το κοινό. Από τότε τα μεγάλα ενημερωτικά σάιτ μεταδίδουν την είδηση πρώτα από τους λογαριασμούς που διαθέτουν στο twitter, «παλεύοντας» με τον χρόνο και προσπαθώντας να πάρουν την πρωτιά στην ενημέρωση.

Από το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημερωθήκαμε πρώτα και για την εύρεση πάγου στον πλανήτη Άρη και συγκεκριμένα από το «τιτίβισμα» του σκάφος της NASA Phoenix Mars. Εκεί είδαμε την φωτογραφία της προσγείωσης του αεροπλάνου στον Hudson River στη Νέα Υόρκη.

Starting in on 3/21 and moving across the , we thank you for 10 incredible years.

Love, Twitter#LoveTwitterhttps://t.co/pH4WWdgK6q

Twitter (@twitter) March 20, 2016

Το twitter επέλεξε ο Μπάρακ Ομπάμα για να μοιραστεί την χαρά του μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Εκεί είδαμε μαζεμένη και την «αφρόκρεμα» του Χόλιγουντ στην σέλφι των Όσκαρ που είχε βγάλει η Ellen DeGeneres στην τελετή του 2014, μία φωτογραφία που ξεπέρασε κάθε προσπάθεια επαγγελματία φωτογράφου στην ιστορία της τελετής.

Στο twitter διαβάσαμε για την τρομοκρατική επίθεση του Παρισιού, με τον απλό κόσμο να αποτελεί πλέον την βασική πηγή των ειδήσεων. Μέσω αυτού και μάλιστα από τους ίδιους τους ξένους πολιτικούς είχαμε την πιο έγκυρη και άμεση ενημέρωση κατά την διάρκεια των ελληνικών διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δέκα χρόνια μετά, το twitter είναι πλέον μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, ένας τρόπος έκφρασης απόψεων, ένα μέσω επικοινωνίας μεταξύ φίλων, γνωστών αλλά και αγνώστων που είτε μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, είτε διαφωνούν.

Κι αν οι 130 χαρακτήρες, μας φαίνονταν στην αρχή πολύ περιοριστικοί, μάθαμε να προσαρμοζόμαστε. Όπως προσαρμόζονται τα πάντα στην εποχή της κυριαρχίας των social media.

The post 10 χρόνια Twitter – Το μέσο που άλλαξε την μορφή της ενημέρωσης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα