#tsoulomageiremeta: Οι πιο τραγανές φλωρεντίνες

Τραγανές και πολύ διαφορετικές φλωρεντίνες. Μόλις το δοκιμάσετε θα σας έρχονται από παντού γέυσεις.

#tsoulotip: όταν τα βγάλουμε από το φούρνο είναι ακόμα πολύ μαλακά. Όταν θα κρύωσουν θα σκληρύνουν. Μην νομίσετε ότι είναι άψητα!

Υλικά

200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο110 γρ. βούτυρο100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική200 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος1 κσ αλεύρι γοχ1 πρέζα αλάτι2 κσ γάλαΞύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και το μείγμα να έχει ομογενοποιηθεί. Έπειτα ρίχνουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το γάλα, και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και λίγο πηχτό. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.

Παίρνουμε δύο ταψιά του φούρνου και απλώνουμε λαδόκολλα πάνω τους, αλείφουμε με ένα πινέλο τη λαδόκολλα με λίγο ηλιέλαιο και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια κουταλιά του μείγματος προκειμένου να δημιουργήσουμε μία φλωρεντίνα (1κγ= 1 φλωρεντίνα) , και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Προσέχουμε να αφήνουμε κενό μεταξύ το δόσεων 7-8 εκατοστά.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να απλωθούν οι φλωρεντίνες. Στα 4-5 λεπτά αλλάζουμε τη θέση των ταψιών ώστε να ψηθούν οι φλωρεντίνες ομοιόμορφα. Το πάνω το βάζουμε κάτω και το κάτω το βάζουμε πάνω.

Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει αλείφουμε την επιφάνεια της κάθε φλωρεντίνας με τη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα