Το Κουκάκι είναι hot & με λόγο

Μετά τα Πετράλωνα ήταν η σειρά της παρακείμενης περιοχής για να πάρει τα πάνω της και να γίνει πόλος έλξης για όλη την πόλη και όχι μόνο τους άμεσους γείτονες. Ο λόγος για το Κουκάκι και την αστική του αίγλη, που έχει πια ανθίσει και λουλουδίσει, δίνοντας πολλές ευκαιρίες για αναζωογονητικές βόλτες, ενδιαφέροντα ποτά και μερικά ψαγμένα μέρη για φαγητό.

To Κουκάκι πρόσφατα κατέκτησε την 5η θέση παγκοσμίως στη λίστα των καλύτερων γειτονιών του κόσμου στον κατάλογο της Airbnb. Η έρευνα της Airbnb βασίστηκε σε 40 εκατομμύρια ταξιδιώτες από 150 χώρες που διέμειναν μέσω της εταιρείας σε σπίτια διαφόρων περιοχών το 2015. Οι γειτονιές διακρίθηκαν με βάση τα παρακάτω κριτήρια: τοιχογραφίες δρόμων, γκαλερί, εστιατόρια, παραδοσιακά εμπορικά κέντρα κλπ.

Το φως της Ακρόπολης, τα νεοκλασσικού τύπου σπίτια, η ενέργεια που περικλύει την περιοχή με έναν κομψό μα easygoing μανδύα, την κάνει έναν πολύ συγκεκριμένο και δυνατό προορισμό διασκέδασης.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > KINONÓ

Καινούργιο all day bar με ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική που προσφέρει στον επισκέπτη άνεση και δείχνει την εμπειρία και το όρμα της ιδιοκτήτριάς του, Όλγας Μανέτα (Kinky, 6 D.O.G.S).

Γλυκιά ατμόσφαιρα, απλό και ωραίο μενού, λογικές τιμές και μια αίσθηση απλοχωριάς που σου κάνει αίσθηση, νιώθεις πως δεν θα σε στριμώξει κανείς.

Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι
Tηλ: 2114086826

Δείτε περισσότερα Galleries Μπελ Ρεϋ

Κάποτε ήταν λιπαντήριο αυτοκινήτων. Τώρα αυτοπροσδιορίζεται ως σνακ μπαρ και είναι και με το παραπάνω. Γύρω γύρω τζαμαρία και μέσα ένας φωτεινός και minimal χώρος που έχει τις δικές του ξεχωριστές πινελιές φωτεινότητας και τσαχπινιάς.

Ο χώρος είναι έτοιμος για όλα, από το να πάρεις laptop και να δουλέψεις καθισμένος σε μια σχολική καρέκλα καθώς θα ρουφάς έναν δροσερό χυμό με πατζάρι και τζίντζερ, μέχρι να πιεις ποτά βράδυ και να φας ιδιαίτερα σνακς.

Μπελ Ρεϋ Φαλήρου 88, Κουκάκι. Τηλ: 213-0326450

Δείτε περισσότερα Galleries Monsieur Barbu

Vintage στοιχεία και ισορροπία στο στόχο, στο Monsieur Barbu μπορεί κανείς να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις. Στεγάζεται στο σημείο ακριβώς που επί χρόνια βρισκόταν ένα συνεργείο για Vespa και πλέον μετά από κοπιαστική προσωπική δουλειά του ιδιοκτήτη του, έχει εδραιώσει τη θέση του στο Κουκάκι.

Σωστά ποτά, cool κοκτέιλς και τα κυριακάτικα Brunch που έχουν γίνει πια δεσμός είναι μερικοί από τους λόγους για να πάτε.

Monsieur Barbu, Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ: 210-9247555

Δείτε περισσότερα Galleries Tiki Athens

Χαβανέζικου στιλ μπαρ, κλασική βέβαια αξία της εποχής που εκτός από την παράδοση στα κοκτέιλ του, έχει βελτιώσει πολύ τις μουσικές που παίζει με αποτέλεσμα να μπορεί να προσφέρει μια βραδιά σίγουρης διασκέδασης.

Με animal print καθίσματα­, ψάθινα φωτιστικά, ­φυτά εσωτερικού χώρου, καλτ εξώφυλλα δίσκων και bachelor pad αισθητική της δεκαετίας του ’50 και του ’60, το Tiki Athens μας πρωτοσύστησε την τάση των tiki bars και συνεχίζει πιστά.

Tiki Athens Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη , τηλ. 2109236908

Δείτε περισσότερα Galleries Γιουμπάμπα Café Bistrot

Στον πεζόδρομο της Ολυμπίου συναντάμε το Γιουμπάμπα. Πιο σπιτίσιο στέκι αυτό, με γλυκά και λίστα κρασιών και ζεστά χρώματα που θα κάνουν την ώρα του καφέ cozy και ξεκούραστη.

Γ. Ολυμπίου 2, Κουκάκι, 215-5258800

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Μπαμπάς

Επί της ουσιάς μιλάμε για ένα μοντέρνο και πολυσύχναστο καφενείο που στον κατάλογό του φιλοξενεί ωραία κοκτέιλς, ψαγμένες ετικέτες μπύρες μα και μεζέδες όπως και γλυκά.

Φαλήρου 53, 215-550 5565

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Airbnb, bar, έξοδος, εστιατόρια, Κουκάκι, ποτό

Keywords
Αναζητήσεις
ζωδια προβλεψεις
Τυχαία Θέματα