4 τρόποι για να ξεκινήσετε δίαιτα όταν θέλετε να χάσετε πολλά κιλά

Όσο πιο απότομο φαίνεται το βουνό, τόσο πιο δύσκολο είναι το πρώτο βήμα. Έτσι αν έχετε πολλά κιλά το ξεκίνημα μιας δίαιτας φαντάζει στα μάτια σας πολύ δύσκολη υπόθεση. Οι φόβοι σας πολλές φορές είναι πιο δυνατοί από τη θέληση σας, με αποτέλεσμα να αναβάλετε συνέχεια την απόφαση σας να χάσετε κιλά. Δείτε τους καλύτερους τρόπους που θα σας δώσουν την ώθηση να ξεκινήσετε και να χάσετε βάρος.

Κρύψτε τη ζυγαριά σας. Όταν πρέπει να χάσετε πολλά κιλά, μπορεί στην αρχή να νιώθετε αρκετά πιεσμένοι και η όψη και μόνο μιας ζυγαριάς ενδέχεται να σας αγχώνει ακόμα περισσότερο. Αν διαπιστώσετε ότι θέλετε

να ανεβαίνετε κάθε μέρα στη ζυγαριά του σπιτιού σας και μετά το ζύγισμα έχετε άσκημα συναισθήματα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τη κρύψετε. Αφήστε αυτή τη διαδικασία να την αναλάβει ο διαιτολόγος σας και μη στρεσάρετε τον εαυτό σας.

Μη θέτετε τον πήχη πολύ ψηλά. Αν βάζετε ανέφικτους στόχους, όπως να χάσετε πολλά κιλά σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, τότε ενδέχεται να απογοητευτείτε και να παρατήσετε τη προσπάθεια. Ενώ αν ξεκινάτε με μικρούς και κοντινούς στόχους, θα εκπλαγείτε από την ευχάριστη αίσθηση που θα νιώθετε και δεν θα εξουθενωθείτε.

Βρείτε έναν φίλο για να πηγαίνετε μαζί γυμναστήριο. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη σωματική δραστηριότητα, τότε δεν θα την αρχίσετε εύκολα. Είναι σημαντικό όταν πηγαίνετε γυμναστήριο να νιώθετε άνετα και ίσως βρίσκοντας έναν φίλο για να γυμνάζεστε μαζί, είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε την άσκηση πιο ελκυστική. Επίσης, είναι σημαντικό να μη πιέζετε τον εαυτό σας, όταν αρχίζετε για πρώτη φορά μια προπόνηση. Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι η άσκηση πρέπει να είναι ακραία για να είναι αποτελεσματική, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Κάντε ένα πρόγραμμα. Για παράδειγμα ξεκινήστε την ημέρα σας φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα για το τι θα φάτε όλη την εβδομάδα, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες της υπερκατανάλωσης μιας τροφής. Το επόμενο βήμα είναι να βάλετε στόχο να καθαρίσετε το ψυγείο σας, χαρίζοντας τα τρόφιμα που έχουν πολλές θερμίδες και μπορεί να σας βάλουν σε πειρασμό κατά η διάρκεια της δίαιτας. Έτσι κάθε φορά που θα θέλετε να τσιμπολογήσετε, θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε υγιεινές τροφές και με λίγες θερμίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα