Ποια σημεία του σπιτιού ξεχνάμε να καθαρίσουμε;

Η καθημερινή ρουτίνα τακτοποίησης και καθαριότητας είναι πάνω κάτω η ίδια. Ο διαθέσιμος χρόνος της νοικοκυράς είναι ο παράγοντας που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο και σαφώς πρόκειται για αγαθό που συνεχώς συρρικνώνεται μα λίγο πολύ, όλοι θα στρώσουμε τα κρεβάτια του σπιτιού, θα πλύνουμε τα πιάτα και θα καθαρίσουμε το μπάνιο. Κάθε νοικοκυρά ξέρει καλά πως τις ημέρες που έχει περισσότερο χρόνο, έχει και περισσότερες δουλειές μέσα στο μικρό της βασίλειο. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, πλυντήρια και η λίστα δεν τελειώνει εύκολα.

Υπάρχουν όμως και κάποια σημεία του σπιτιού που στην παράσταση

της εβδομαδιαίας ρουτίνας καθαριότητας, δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε ποια σημεία δεν πάει εύκολα το μυαλό μας και κατ επέκταση το χέρι μας; Ποια είναι εκείνα τα μέρη του σπιτιού που συγκεντρώνουν σκόνη και μικρόβια, μα αμελούμε;

Οι διακόπτες και οι πρίζες του σπιτιού έρχονται σε επαφή με τα χέρια μας καθημερινά. Όλοι οι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια κατοικοεδρεύουν εκεί και δύσκολα λαμβάνουν «ειδοποιητήριο έξωσης». Το ίδιο συμβαίνει τα τηλεκοντρόλ και με τα πόμολα.

Μια απορροφητική πετσέτα Scotch-Brite™ αρκεί. Βρέξτε την σε ένα λεκανάκι με ζεστό νερό και προσθέστε λίγο απορρυπαντικό ή ακόμη και ξύδι με σόδα. Στραγγίξτε καλά και περάστε τα σημεία.

Ένα ακόμη κεφάλαιο είναι ο κάδος απορριμάτων στην κουζίνα. Μπορεί να κατεβάζουμε καθημερινά τα σκουπίδια, μα ο ίδιος ο κάδος σίγουρα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Ένα έξυπνο tip εκτός από την εντατικοποίηση της απολύμανσής του, είναι να χρησιμοποιείτε σακούλες νέας τεχνολογίας Scotch-Brite™ που εκτός από μεγάλη αντοχή και μοντέρνα χρώματα, έχουν και υπέροχο άρωμα!

Τα props του μπάνιου, από τη θήκη της οδοντόβουρτας μέχρι την κρεμάστρα για τις πετσέτες, όπως και τα πλακάκια, όλα θέλουν τη φροντίδα τους. Οι ατμοί του μπάνιου συσσωρεύουν βακτήρια και θαμπάδα. Έτσι, με το Λευκό/ Ροζ Σφουγγάρι Scotch-Brite™ για το μπάνιο, η δουλειά σας θα γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά ενώ δεν θα χαράξετε τις ευαίσθητες επιφάνειες του μπάνιου σας.

Τα μαξιλάρια της κρεβατοκάμαρας, όπως και το στρώμα, συγκεντρώνουν ακάρεα, μικροσκοπικά έντομα που είναι ιδιαίτερα βλαφερά για το δέρμα και το αναπνευστικό. Το ίδιο ισχύει και με τα μαξιλαράκια του καναπέ που δεν φροντίζουμε να αερίζουμε τόσο συχνά. Εκτός λοιπόν από αυτό, καλό είναι να τα περνάμε συχνά με αποχνουδωτές Scotch-Brite™ απομακρύνοντας έτσι σκόνη και τρίχες.

Το πιο συστηματικό σκούπισμα σε δύσκολες γωνίες, κάτω από το κρεβάτι ή τα έπιπλα όπως και κάτω από το ψυγείο είναι μυστικό για ένα σπίτι που παραμένει πιο καθαρό μέσα στην εβδομάδα. Έτσι τυχόν μαλλάκια ή σκόνη δεν μετακινούνται και η ποιότητα της ζωής μας βελτιώνεται. Κάντε τις δουλειές σας εύκολες με τα κατάλληλα εργαλεία λοιπόν. H σκούπα διπλής δράσης και το φαράσι Scotch-Brite™ είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί μας.

Τέλος, το πλυντήριο ρούχων καθαρίζει συχνά, μα δεν καθαρίζεται. Βάλτε μια πλύση σε υψηλούς βαθμούς και προσθέστε στον κάδο 3 κουταλιές της σούπας σόδα και 1 ποτήρι λευκό ξύδι. Από εκείνη τη στιγμή τα ρούχα σας θα βγαίνουν μοσχομυρωδάτα.

Ακολουθήστε τα προϊόντα Scotch–BriteTM στη σελίδα fb για συμβουλές και πολλές εκπλήξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα