Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν χάνετε λίπος στην κοιλιά

Μα γιατί δεν φεύγουν τα παχάκια από την κοιλιά; Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές απορίες πολλών ανθρώπων, που ενώ κάνουν δίαιτα δεν μπορούν να χάσουν το κοιλιακό λίπος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν γραφτεί πολλά και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια παραπληροφόρηση όσο αφορά το λίπος στην κοιλιά. Πολλές δίαιτες υπόσχονται μια επίπεδη κοιλιά, όμως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διατροφή που να διώχνει εκ δια μαγείας το κοιλιακό λίπος. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής σας. Και πιστέψετε με υπάρχουν πολλά πράγματα που ενώ νομίζατε ότι σας βοηθάνε να χάσετε λίπος, τελικά

έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Ευκαιρία λοιπόν να ανακαλύψετε ποιες συνήθειες είναι τροχοπέδη στην προσπάθεια σας να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

Δεν κάνετε τη σωστή προπόνηση

Οποιοδήποτε είδος σωματικής δραστηριότητας και αν κάνετε, προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σας. Παρόλα αυτά αν θέλετε να στοχεύσετε στην απώλεια του κοιλιακού λίπους, πρέπει να είστε προσεχτικές στις ασκήσεις που επιλέγετε, ώστε να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Στόχος πρέπει να είναι ο συνδυασμός αερόβιας προπόνησης με βάρη. Οι αερόβιες ασκήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να διώξουν το λίπος από την κοιλιά, ενώ αν προσθέσετε και ασκήσεις με βάρη, θα αρχίσετε να καίτε περισσότερο λίπος.

Τρώτε πάρα πολλά κατεψυγμένα γεύματα

Οι περισσότερες τροφές που είναι κατεψυγμένες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και νάτριο. Κάτι που είναι διπλό χτύπημα για την περιφέρεια της μέσης σας. Τα αλμυρά τρόφιμα οδηγούν σε κατακράτηση, άρα σε μια φουσκωμένη κοιλιά. Ενώ η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης αυξάνει τη φλεγμονή στο σώμα και την πιθανότητα αποθήκευσης του λίπους στην κοιλιά. Από την άλλη μεριά οι φυσικές τροφές, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συνεπώς αποτρέπουν την συσσώρευση του κοιλιακού λίπους.

Δεν κοιμάστε καλά

Σας είναι ήδη γνωστό ότι οι αϋπνίες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζετε είναι ότι σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Wake Forest, όσοι κοιμούνται πέντε ώρες ή λιγότερο την νύχτα, όχι μόνο ζυγίζουν περισσότερο, αλλά έχουν και αυξημένο κοιλιακό λίπος, σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται έξι και εφτά ώρες. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι αν δεν κοιμόμαστε σωστά, μπορεί να αυξηθούν οι ορμόνες της πείνας, και έτσι να τρώμε περισσότερο.

Τρώτε τα λάθος λιπαρά

Το σώμα δεν αντιδρά σε όλα τα λίπη με τον ίδιο τρόπο. Έρευνες έχουν δείξει τη συσχέτιση της υψηλής κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών οξέων με την αύξηση του σπλαχνικού λίπους. Από την άλλη πλευρά τα μονοακόρεστα λιπαρά, που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, και τα πολυακόρεστα λιπαρά, στα καρύδια, στα λιπαρά ψάρια, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, με αποτέλεσμα να βοηθάνε στην απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς. Γενικά όμως, πρέπει να είστε προσεκτικές στην ποσότητα του λίπους που καταναλώνετε, γιατί ακόμα και τα καλά λιπαρά είναι πλούσια σε θερμίδες και μπορούν να αυξήσουν το σωματικό σας βάρος.

Έχετε μεγαλώσει

Όσο μεγαλώνουμε το σώμα μας αλλάζει. Τόσο οι άνδρες όσο οι γυναίκες με το πέρασμα του χρόνου βιώνουν μια μείωση του μεταβολικού ρυθμού, που μαζί της φέρνει και παραπανίσια κιλά. Όσο αφορά το γυναικείο φύλο αυτή η μείωση φτάνει στο πικ με τον ερχομό της εμμηνόπαυσης. Όταν σταματήσει η περίοδος, μειώνεται και η παραγωγή των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται περισσότερο λίπος στην κοιλιακή χώρα. Τα καλά νέα είναι ότι με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση μπορείτε να καταπολεμήσετε την αύξηση βάρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα