Ποια σημαντική αξία πρέπει όλοι οι γονείς να διδάξουν στο παιδί τους;

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας είναι ο αυτοέλεγχος, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς που κοπιάζουν για να διδάξουν στα παιδιά τους το αίσθημα του αυτοελέγχου θα μπορούσαν να παρατηρήσουν τεράστια οφέλη, όχι μόνο σε βραχυπρόθεσμη βάση αλλά καθ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής τους.

«Η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία της πρώιμης υιοθέτησης του αυτοελέγχου ως έναν ισχυρό προγνωστικό παράγοντα των προοπτικών απασχόλησης στην ενήλικη ζωή», αναφέρει ο επικεφαλής

ερευνητής Michael Daly από το Πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία. Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, διαπίστωσε ότι τα παιδιά με υψηλό το αίσθημα του αυτοελέγχου -τα οποία είναι συνήθως πιο ικανά να φέρουν εις πέρας δύσκολα καθήκοντα και να αποφύγουν παρορμητικές συμπεριφορές- είναι πολύ πιο πιθανό να βρουν και να διατηρήσουν μια θέση εργασίας ως ενήλικες, ξοδεύοντας 40% λιγότερο χρόνο ως άνεργοι σε σχέση με εκείνα που έχουν μικρότερη ικανότητα αυτοελέγχου ως παιδιά. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο μελέτες με τη συμμετοχή περισσότερων από 15.000 παιδιών από τη Βρετανία, προκειμένου να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ του αυτοελέγχου και της ανεργίας των ενηλίκων. Ο αυτοέλεγχος μετρήθηκε σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν, προσαρμόστηκαν στη νοημοσύνη, την κοινωνική τάξη, το οικογενειακό υπόβαθρο και άλλους παράγοντες υγείας των συμμετεχόντων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα