Internet addiction: Πώς να καταλάβετε ότι το παιδί σας είναι εξαρτημένο;

Καλή η τεχνολογία και φυσικά πολύ βοηθητική αλλά όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, χρειάζεται ένα μέτρο στη χρήση. Πλέον το Internet έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όχι μόνο ενός ενήλικα αλλά και ενός παιδιού. Έχει αντικαταστήσει τις εγκυκλοπαίδειες, το παιχνίδι και πολύ συχνά και τις διαπροσωπικές και φιλικές σχέσεις.

Όλο και περισσότερα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία ξέρουν να σερφάρουν στο διαδίκτυο σε σημείο που μάλλον δεν χρειάζεται ή ακόμα χειρότερα δεν πρέπει. Το γεγονός αυτό τα κρατά καθηλωμένα μπροστά στη μαγική οθόνη για πολλές ώρες με αποτέλεσμα

να εθίζονται και ο υπολογιστής να γίνεται ο καλύτερός τους φίλος.

Αναμφίβολα κανείς δεν είναι αρνητικός στη χρήση του Internet ακόμα και για τα παιδιά αλλά ο τρόπος, ο λόγος και η ώρα που απασχολείται πρέπει να έχουν ένα μέτρο, ανάλογο της ηλικίας τους. Εσείς ως γονείς πρέπει να καταλάβετε πότε το παιδί ξεπερνά τα όρια και ζει μόνο με το ποντίκι στο χέρι. Τα παρακάτω σημάδια, αν τυχόν τα παρατηρήσετε στο δικό σας παιδί μάλλον πρέπει να σας ανησυχήσουν και να είναι ανάγκη να θέσετε εσείς τα όρια.

Οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να σας ανησυχεί.Διαλέγει να μείνει σπίτι από το να βγει έξω με τους φίλους του ή να παίξει.Όταν δεν έχει σύνδεση στο Internet, το θεωρεί τιμωρία.Η επιθετικότητα πολλές φορές προέρχεται από την πολύωρη ενασχόληση με το p.c.Όταν το παιδί σας δεν ευχαριστιέται με τα πράγματα που στο παρελθόν το ξετρέλαιναν.Η παραμέληση των υποχρεώσεών του και η μείωση τη απόδοσής του στο σχολείο.Οι συχνοί πονοκέφαλοι και το τσούξιμο στα μάτια.

Δώστε λοιπόν λίγη περισσότερη προσοχή στον τρόπο και στο χρόνο χρήσης του Internet του παιδιού και μην το χρησιμοποιείτε σαν λύση για να ηρεμήσετε ή να το απασχολήσετε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα