Να πώς τα νύχια σας θα γίνουν ξανά λευκά και υγιή

08:54 8/6/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Το καλοκαίρι μας έχει ήδη καλημερίσει και τα ραντεβού για μανικιούρ και πεντικιούρ δεν έχουν τελειωμό. Βάζοντας χρώμα στα νύχια μας, όχι μόνο αλλάζουμε τη διάθεσή μας αλλά καλύπτουμε και την πιθανότατα όχι και τόσο υγιή εικόνα τους.

Όμως, το βάψιμο δεν αλλάζει την πραγματική τους κατάσταση και αυτό που μας απασχολεί ως θέμα δεν είναι μόνο η αισθητική αλλά, κυρίως, η υγεία μας. Το ζήτημα αυτό δεν είναι τόσο επιφανειακό όσο φαίνεται και για να εκπέμπουμε

την καλύτερη δυνατή εικόνα προς τα έξω, συγκεντρώσαμε για εσάς ορισμένες ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσουν και πάλι τα άκρα σας την παλιά τους αίγλη.

Λεμόνι για φυσική λεύκανση
Μία εξαιρετικά οικονομική και αποτελεσματική επιλογή για φυσική λεύκανση είναι ο χυμός λεμονιού. Αν κάθε βράδυ για μία εβδομάδα, ή και περισσότερο σε περίπτωση που κρίνετε ότι σας χρειάζεται, βουτάτε για 15-30 λεπτά τα νύχια σας σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό στο οποίο θα έχετε στύψει λεμόνι και τα τρίβετε με λίγο βαμβάκι, τα αποτελέσματα πραγματικά θα σας εκπλήξουν. Χρειάζεστε, βέβαια, για όπλο την υπομονή σας καθώς δεν πρόκειται για μία τεχνική την οποία ακολουθείτε μία και μόνο φορά και όλα αλλάζουν!

Αμυγδαλέλαιο για ενυδάτωση και ανάπλαση
Πρόκειται για την καλύτερη θεραπεία για να ενυδατώσετε και να αναπλάσετε την επιφάνεια των νυχιών την οποία, μάλιστα, μπορείτε να ακολουθείτε και κάθε φορά πριν το βάψιμό τους. Βάζετε πάνω τους λίγο αμυγδαλέλαιο και κάνετε ελαφρύ μασάζ. Αφήνετε να απορροφηθεί και προχωράτε στη διαδικασία του μανικιούρ σας, αν το επιθυμείτε. Τέλος, να θυμάστε να το χρησιμοποιείτε και αφού έχετε αφαιρέσει το χρώμα με ασετόν.

Μη βάφετε συνέχεια τα νύχια σας
Ούτε να τα βάφετε συνέχεια είναι καλό για την υγεία τους ούτε και να τα βάφετε αμέσως μόλις τα έχετε ξεβάψει. Τα νύχια μας, για να είναι υγιή, χρειάζονται χρόνο για να αναπνεύσουν. Χρειάζεται για μερικές ημέρες να μην έχουν πάνω τους προϊόντα και συστατικά τα οποία προκαλούν φθορές. Αν επιθυμούμε λοιπόν την αναζωογόνησή τους, ας τους χαρίσουμε λίγες μέρες ελευθερίας!

Προσέξτε τις καθημερινές σας συνήθειες
Αν πλέον το χρώμα των νυχιών σας δεν είναι λευκό κι αν είστε βέβαιες ότι δεν έχετε κάποια έλλειψη βιταμινών, τότε καλό θα ήταν να αρχίσετε να αναρωτιέστε για τις καθημερινές σας συνήθειες. Κάποιες από αυτές που χρειάζονται την προσοχή σας είναι η ονυχοφαγία, το έντονο άγχος, το κάπνισμα και η κακή διατροφή. Πέραν, όμως, αυτών, το πρόβλημα μπορεί και να είναι απλά και μόνο η χρήση προϊόντων μανικούρ που δεν είναι εγκεκριμένα ή που δεν περιέχουν σωστά συστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα