Η καλύτερη δίαιτα για την νεανικότητα

Πολλοί από εμάς, ψάχνουμε για ένα μαγικό ελιξίριο νεότητας, είτε σε ένα μπουκάλι ενυδατικής κρέμας, είτε σε ένα χάπι. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πέρα από ψυγείο σας, για να βρείτε μερικές από τις καλύτερες τροφές, που θα σας κάνουν να φαίνεστε πολύ πιο νέοι.

Blueberries

Αυτά τα ζουμερά μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που ονομάζονται ανθοκυανίνες, σε βιταμίνη C, και σε μαγγάνιο, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία των οστών και στο μεταβολισμό.

Σκούρα πράσινα λαχανικά

Σκεφτείτε το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο . Όταν πρόκειται για τα λαχανικά, όσο πιο σκούρο

χρώμα έχουν, τόσο το καλύτερο. Τα σκούρα λαχανικά έχουν μια πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών που βοηθάνε στην αναγέννηση των κυττάρων. Βάλτε ψιλοκομμένο μαγειρεμένο ή ωμό μπρόκολο στην αγαπημένη, σας κρύα σαλάτα ζυμαρικών ή προσθέστε σπανάκι στα σπιτικά μπιφτέκια.

Νερό

Ψάχνετε για την πραγματική πηγή της νεότητας; Η αναζήτηση δεν είναι καμία άλλη, εκτός από το απλό νερό. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό, διότι το σώμα σας αποτελείται πάνω από 70 τοις εκατό του νερού. Εάν είστε αφυδατωμένοι, τότε αισθάνεστε κουρασμένοι και το δέρμα σας φαίνεται ξηρό και θαμπό. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα χωρίς θερμίδες τρόπο, για να ξεδιψάσετε, πιείτε ένα ποτήρι νερό ή σόδα διαίτης και θα δείχνετε πιο φρέσκοι και νεότεροι.

Δαμάσκηνα

Αυτά τα σκούρα μοβ φρούτα είναι γνωστά για τις καθαρτικές τους ιδιότητες και βοηθάνε στη πέψη. Επίσης, είναι ένα τρομερά αντιγηραντικό τρόφιμο, διότι είναι γεμάτο με κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες, καθώς και σίδηρο και βιταμίνη A

Κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά το χειμώνα

Όταν ο καιρός γίνεται πιο δροσερός, μπορείτε να βασιστείτε στα κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, ώστε να πάρετε τα αντιοξειδωτικά. Μπορεί να σας φαίνεται ότι είναι λιγότερο υγιεινά από ό, τι τα φρέσκα, όμως ξανασκεφτείτε το. Τα κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά, με τα φρέσκα. Επιλέξτε λοιπόν, κατεψυγμένα βατόμουρα, σπανάκι, ακόμα και κατεψυγμένα καρότα . Οι κονσέρβες, που δεν έχουν επιπλέον αλάτι, είναι επίσης, μια καλή επιλογή για τον χειμώνα, όπως σπαράγγια και ντομάτες σε κονσέρβα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι άλλο ένα αντιγηραντικό τρόφιμο. Προσφέρουν αρκετές φυτικές ίνες, σίδηρο και σας κρατάνε χορτάτους για ώρες. Επιλέξτε, ζυμαρικά, ψωμί και ρύζι ολικής αλέσεως, και αποφύγετε η κατανάλωση ζάχαρης, που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και στην παχυσαρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα