Γιατί πρέπει να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα;

17:13 2/2/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Δεδομένου ότι είναι τόσο εύκολο να αγοράσετε μια οδοντόκρεμα, σίγουρα θα αναρωτηθείτε, γιατί θα πρέπει να μπείτε στον κόπο και να φτιάξετε τη δική σας. Κι όμως θα διαπιστώστε ό,τι υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν επιτακτική την ανάγκη να κάνετε τη δική σας οδοντόπαστα και να μην την πάρετε από το εμπόριο.

Ένας από τους λόγους για να φτιάξετε εσείς την οδοντόκρεμα είναι, ότι μπορεί να αποτελέσει μια διασκεδαστική και δημιουργική απασχόληση. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να τη φτιάξετε, αλλά παράλληλα έχει πλάκα να προσθέτετε και να ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Επίσης, μπορεί να αποδειχθεί

ιδιαίτερα χρήσιμο, σε όσους έχετε παιδιά. Γιατί μπορείτε να φτιάξετε μαζί τους μια οδοντόκρεμα με την αγαπημένη τους φυσική γεύση και να τα πείσετε να βουρτσίζουν πιο συχνά τα δόντια τους.

Η σπιτική οδοντόπαστα δεν περιέχει γλυκερίνη. Η γλυκερίνη είναι ένα κοινό συστατικό στις οδοντόκρεμες, γιατί δίνει αυτή τη κρεμώδη υφή. Το πρόβλημα με τη γλυκερίνη είναι ό,τι πολλοί υποστηρίζουν, πως αφήνει ένα film πάνω στα δόντια, το οποίο εμποδίζει την ικανότητα τους για αναδόμηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα δόντια σας να γίνονται αδύναμα και πιο επιρρεπή στη τερηδόνα. Και είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί η γλυκερίνη στις οδοντόκρεμες, εκτός αν κάνετε τις δικές σας.

Στις οδοντόκρεμες του εμπορίου προστίθεται φθόριο, επειδή μπορεί να σκληρύνει τα δόντια και να βοηθήσει στην πρόληψη από τη τερηδόνα. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι καλό, το φθόριο είναι πραγματικά πολύ τοξικό και έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Μόλις μια μικρή ποσότητα φθορίου μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικά προβλήματα, ναυτία, εμετό, πονοκέφαλο, και προβλήματα του θυρεοειδούς. Μπορείτε εύκολα να μείνετε μακριά από το φθόριο, αν κάνετε τις δικές σας οδοντόκρεμες.

Ας το παραδεχτούμε, η γεύση της οδοντόκρεμας παίζει βασικό ρόλο, στην επιλογή σας. Κανείς δεν θέλει να βουρτσίζει τα δόντια του με κάτι που έχει άσχημη γεύση. Αν θέλετε να έχετε μια οδοντόπαστα με πραγματικά μια καλή γεύση, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας, προσθέτοντας για παράδειγμα λίγες σταγόνες από έλαιο μέντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα