Μπαμ με τον Μπεν έπειτα από 24 χρόνια

16:50 2/2/2015 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΟι αποκαλύψεις-σοκ ενός Ελληνα που έκανε φυλακήΜπαμ με τον Μπεν έπειτα από 24 χρόνιαΔευτέρα, Φεβρουάριος 2, 2015 - 16:45

Νέα συγκλονιστική τροπή παίρνει (24 χρόνια μετά) η υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν, του ξανθού αγοριού από τη Βρετανία που χάθηκε μυστηριωδώς το 1991 από την Κω όπου παραθέριζε η οικογένειά του. Στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», την

περασμένη Παρασκευή, ένας νεαρός επικοινώνησε με την Αγγελική Νικολούλη και υποστήριξε ότι έχει τα ίδια εκ γενετής σημάδια με τον Μπεν! Το ίδιο πρόσωπο συναίνεσε στο αίτημα της οικογένειας Νίνταμ να δώσει δείγμα DNA και παράλληλα υπάρχει μαρτυρία Ελληνα επιχειρηματία (είχε κάνει φυλακή και τώρα ζει στη Γερμανία), που αποκάλυψε στοιχεία-φωτιά μιλώντας για αρπαγή του Μπεν από Ρομά, που τον νάρκωσαν και τον έκρυψαν στο γεμάτο με καρπούζια φορτηγό τους! Με αυτά τα στοιχεία αναθερμαίνονται οι ελπίδες της οικογένειας Νίνταμ και δίνεται νέα διάσταση στις έρευνες της αστυνομίας του Γιόρκσαϊρ.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Τσιγγάνων Γιάννης Χαλιλόπουλος, που συνάντησε τον νεαρό που θα δώσει DNA, μίλησε στην «Espresso» για τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο παιδιά. Οπως είπε, ο νεαρός που ήρθε σε επαφή με την εκπομπή είναι υιοθετημένος και για πολλά χρόνια ζούσε με μία οικογένεια Ρομά, όμως λίγο αφότου έμαθε την αλήθεια μετακόμισε στον Πύργο Ηλείας: «Προσέχοντας τα αυτιά του, υπάρχει διαφορά σε σχέση με το πώς μπορεί να είναι ο Μπεν σήμερα, αλλά δεν είμαι ο καταλληλότερος να κρίνω.

Η υπόλοιπη ομοιότητα με κάνει να πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να γίνει έρευνα» σημείωσε στην «Espresso» ο κ. Χαλιλόπουλος και πρόσθεσε: «Στο ένα από τα δύο γόνατά του έχει ένα σημάδι, αλλά δεν είναι κάτι που φαίνεται αμέσως. Σε κάθε περίπτωση θα "μιλήσει" το DNA». Οπως τόνισε, επιθυμεί να βοηθήσει στις έρευνες της βρετανικής αστυνομίας, που έχει ξεκινήσει εκ νέου να ψάχνει για ίχνη του Μπεν μετά τη χρηματοδότηση των 700.000 λιρών από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών: «Είμαι εκπρόσωπος των Τσιγγάνων και αυτό μου δημιουργεί ευθύνη και μου δίνει την πρόσβαση προς τις οικογένειές τους. Αν γνώριζα το όνομα της οικογένειας που φέρεται ότι πήρε τον Μπεν θα μπορούσα να την πείσω να αποκαλύψει πού είναι».

Ο Ελληνας επιχειρηματίας που μίλησε στο «Φως στο τούνελ» ισχυρίστηκε πως του έχουν μεταφέρει το πώς έγινε η αρπαγή του Μπεν αλλά και το όνομα της οικογένειας! Την πληροφορία αυτή τού την είπε Ρομά που είχε στενή επαφή με τη συγκεκριμένη οικογένεια το 2006, όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή για οικονομικούς λόγους, όπως υποστήριξε. Ειδικότερα, φέρεται ότι του είπε πως αυτοί που «εξαφάνισαν» τον Μπεν, τον βρήκαν να περιφέρεται στον δρόμο και αφού τον κοίμισαν, τον έκρυψαν στην καρότσα του φορτηγού τους, κάτω από τα καρπούζια.

Μαρία Μεϊμάρη

Η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και τα σχόλια του ξένου Τύπου

Εκτενή αφιερώματα στην Αγγελική Νικολούλη και στις έρευνές της πάνω στην υπόθεση του μικρού Μπεν έκαναν αγγλικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι η εκπομπή της «Φως στο τούνελ» και οι συνεργάτες της βοήθησαν αρκετά στην εξέλιξη της ιστορίας που συγκλονίζει τον κόσμο από το 1991, όταν το 21 μηνών αγοράκι εξαφανίστηκε στην Κω, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς του.

Η μεγάλης κυκλοφορίας αγγλική εφημερίδα «Mirror» αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι η εκπομπή του Alpha βοήθησε πολύ στο να υπάρξουν νέα στοιχεία στην υπόθεση του παιδιού, ενώ παρουσίασε το προφίλ της δημοσιογράφου που τόσα χρόνια αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σταθμού της Κάντζας. Επίσης, ο αρθρογράφος τόνισε πως η κυρία Νικολούλη συνεργάστηκε με τις βρετανικές Αρχές, ώστε δίνοντας όσα στοιχεία είχε συγκεντρώσει με τους συνεργάτες της, να βοηθήσει στη συνέχιση των ερευνών.

Μεγάλο αφιέρωμα έκανε και το τηλεοπτικό κανάλι ITV, που κι εκείνο με τη σειρά του επισήμανε πόσο σημαντική βοήθεια προσέφεραν η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και το επιτελείο της στην εξέλιξη της υπόθεσης, δίνοντας έτσι ελπίδες στη μητέρα του Μπεν πως κάποια μέρα θα τον σφίξει ξανά στην αγκαλιά της.

Να πούμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η φήμη της Αγγελικής Νικολούλη βγαίνει εκτός συνόρων, αφού η δουλειά της έχει αναγνωριστεί και σε άλλες χώρες. Θυμίζουμε ότι ιαπωνικό κανάλι είχε στείλει ρεπόρτερ και συνεργείο του στην Ελλάδα για να κάνει συνέντευξη στη δημοσιογράφο, ενώ εκείνη είχε ταξιδέψει στη Ρωσία όπου κλήθηκε να μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τεριάννα Παππά

Η Ιnterpol και ο Ρουμάνος στην Κύπρο

Ελπίδες για την ανεύρεση του επί 24 χρόνια πλέον αγνοούμενου Βρετανού είχε γεννήσει στην οικογένειά του -ειδικότερα στη μητέρα του Κάρι Νίνταμ- και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο εντοπισμός νεαρού Ρουμάνου που απεικονιζόταν σε βίντεο και είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Μπεν. Το θρίλερ είχε ξεκίνησε στα τέλη του Οκτωβρίου του 2013, όταν η Ιnterpol έστειλε σήμα στις κυπριακές Αρχές ώστε να εντοπιστεί ο ξανθός νεαρός που απεικονιζόταν σε βίντεο και ο οποίος έμοιαζε εκπληκτικά με τον (26χρονο σήμερα) Μπεν, σύμφωνα με τα σκίτσα που έχει δημιουργήσει η Σκότλαντ Γιαρντ για την υπόθεση εξαφάνισης.

Το βίντεο

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στον ναό της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, ο Ρουμάνος εμφανιζόταν να παρακολουθεί την πασχαλινή λειτουργία μαζί με άλλους τρεις Ρομά.

Τελικά ο νεαρός Ρουμάνος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές και οι αστυνομικοί τού έδειξαν το βίντεο, εξιστορώντας του την υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν. Εν συνεχεία δέχτηκε να δώσει δείγμα DNA, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Λίγες μέρες αργότερα βγήκαν τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα, ωστόσο δεν άφηναν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Το DNA είχε «μιλήσει», προκαλώντας την απογοήτευση της μητέρας του αγοριού, Κάρι.

Η ίδια έχει ζητήσει και από την ΕΛ.ΑΣ. να βοηθήσει στις έρευνες, εστιάζοντας στη Βέροια και προσφέροντας μέρος των 700.000 λιρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα