Tips για να μαθαίνετε τα πάντα πιο γρήγορα

Όλοι θέλουμε να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες πολύ γρήγορα, για να μπορούμε να απαλλασσόμαστε από ότι πρόβλημα προκύψει, είτε όσο αφορά τη δουλειά, είτε προσωπικό. Εδώ είναι μερικοί τρόποι, για να αυξήσετε την ταχύτητα εκμάθησης σας και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέες δεξιότητες.

Ο Αϊνστάιν υποστήριζε ότι «Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά». Αυτό το απόφθεγμα διδάσκει, ότι αν μπορέσετε να εξηγήσετε κάτι περίπλοκο με απλά λόγια, τότε έχετε βελτιώσει κατά πολύ την σκέψη σας και την ταχύτητα εκμάθησης. Ένα τρικ είναι να βρίσκετε

δύσκολες έννοιες και να υποκρίνεστε ότι τις εξηγείτε σε κάποιον άλλον, με όσο πιο απλά λόγια μπορείτε.

Μάθετε καλά δύο γλώσσες. Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης έχουν διεξάγει μελέτες, που δείχνουν ότι, τα δίγλωσσα παιδιά έχουν ένα προβάδισμα, όταν πρόκειται για την κατανόηση νέων πραγμάτων και την επεξεργασία πληροφοριών, σε σχέση με εκείνα που μιλάνε μόνο μια γλώσσα. Αυτό συμβαίνει πιθανόν επειδή, αυτά τα παιδιά χρησιμοποιούν, ταυτόχρονα δύο διαφορετικά λεξιλόγια. Ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα και τώρα μπορείτε να μάθετε μια καινούρια γλώσσα και έτσι θα μπορείτε να επεξεργάζεστε πιο εύκολα τις πληροφορίες και να τις κατανοείτε πιο γρήγορα.

Μελετήστε πριν τον ύπνο. Μελέτες υποστηρίζουν ότι, η εκμάθηση νέων πραγμάτων πριν τον ύπνο, παρέχει πλεονεκτήματα, έναντι της μάθησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, ότι πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου που αφορούν την εκμάθηση, γίνονται κατά τη διάρκεια που κοιμόμαστε βαθιά.

Κάντε το οπτικό. Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις οπτικές πληροφορίες πιο γρήγορα από ό,τι το κείμενο. Έτσι, αν κάθε φορά μπορείτε να δημιουργήσετε σύμβολα και διαγράμματα, όταν διαβάζετε ένα κείμενο, θα ενισχύσετε την ικανότητά σας, να μαθαίνετε τις νέες πληροφορίες πιο γρήγορα.

Πόσες φορές έχετε παλέψει με ένα σκληρό πρόβλημα, και μετά παραιτηθήκατε, και πήγατε μια βόλτα ή κάνετε ένα ντους και ξαφνικά σας έρχεται η λύση σαν αναλαμπή; Αν είστε υπερβολικά συγκεντρωμένοι σε ένα πρόβλημα, το πιο πιθανό είναι να μη μπορείτε να το λύσετε. Η καλύτερη λύση είναι να προσεγγίζετε τις δύσκολες καταστάσεις με μια πιο χαλαρή και διάχυτη σκέψη, και θα διαπιστώσετε ότι ο τρόπος εκμάθησης σας θα βελτιωθεί αρκετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα