O Mr. Facebook έγινε πατέρας και προχωράει σε μια δωρεά άνευ προηγουμένου

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πριν απόλίγες ώρες πως έγινε πατέρας. Η σύζυγός του, Priscilla έφερε στον κόσμο την κόρη τους η οποία θα ονομαστεί Max, σύφωνα με την ανακοίνωση του τρισευτυχισμένου μπαμπά της.

Μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε μια υπέρογκη δωρεά, δηλώνοντας πως θα διαθέσει σταδιακά το 99% των μετοχών του στο Facebook,

αξίας 45 δισ. δολαρίων σε φιλανθρωπίες.

Ο οργανισμός Chan Zuckerberg Initiative θα διαχειριστεί την τεράστια αυτή δωρεά, φροντίζοντας να τροφοδοτήσει οικονομικά την έρευνα στην ιατρική, την παροχή ευκαιριών σε δοκιμαζόμενες, λιγότερο προνομιούχες περιοχές του πλανήτη και την διασφάλιση της πρόσβασης στην πληροφορία, αλλά και την εξάλειψη των ανισοτήτων.

«Η κοινωνία μας είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό όχι εξαιτίας της αξίας της δικαιoσύνης, ούτε λόγω φιλανθρωπίας αλλά για το μεγαλείο της ανθρώπινης προόδου», λέει ο Zuckerberg ακολουθώντας όπως φαίνεται πιστά το μοντέλο του Bill Gates, ο οποίος έχοντας δημιουργήσει έναν ανάλογο οργανισμό, τον Bill and Melinda Gates δώρισε 44 εκ δολάρια.

Γράφοντας μια επιστολή στην κόρη τους που μόλις γεννήθηκε, το ζεύγος Chan – Zuckerberg σημειώνει:

«Κάνοντας συνεργασίες με σχολεία, κέντρα υγείας, ενώσεις γονέων, και τοπικές κυβερνήσεις και μόνο αν διασφαλίσουμε πως όλα τα παιδιά του κόσμου χαίρουν σωστής διατροφής και φροντίδας, ξεκινώντας έτσι από τις νέες γενιές, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να παράσχουμε ίσες ευκαιρίες πρός όλους. Θα πάρει χρόνια να αναπτύξουμε αυτό το μοντέλο στο έπακρο. Αλλά είναι άλλο ένα παράδειγμα του πώς συνδέονται στενά η ανθρώπινη πρόοδος και η προώθηση της ισότητας. Εάν επιθυμούμε και τα δύο, θα πρέπει πρώτα να χτίσουμε ανεκτικές και υγιείς κοινότητες», αναφέρει το ευτυχές ζευγάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα