#CityBlogging: Ταράτσες για άραγμα το καλοκαίρι

13:55 2/6/2016 - Πηγή: Jenny.gr

#ταράτσα: Από το Ιταλικό terrazza–o fr. terrasse; sp. terrazo: Από το μεσαιωνικό Λατινικό TERRACEUS θηλ. TERRACEA (γήινη) από το TERRA που είναι η γη. η αρχική σημασία του TERRACEA ήταν ύψωμα γης.

#την κάναμε ταράτσα: σημαίνει κάναμε την κοιλιά μας να μοιάζει με ύψωμα γης, σαν βουνό, την διογκώσαμε από το πολύ φαγητό…. Φάγαμε τον άμπακο.

Καλοκαίριασε και όλοι αναζητούμε μικρές οάσεις δροσιάς, στιγμές χαλάρωσης υπό τους ήχους μουσικής ή συνοδεία φαγητού. Οι αθηναϊκές ταράτσες αποτελούν ιδανικό

προορισμό με την urban αισθητική τους αλλά και τις πολλές εναλλακτικές επιλογές που προσφέρουν.. Η δική μου αγαπημένη λίστα.

BIOS: Το πλέον urban σκηνικό της πόλης θα το βρεις στην Πειραιώς στο νούμερο 84. Με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη συνδυασμένη με μια ιδιαίτερα βιομηχανική αισθητική όπως αρμόζει στην περιοχή του Γκαζιού. Εδώ θα πιείς ωραία ποτά, θα ακούσεις ωραίες μουσικές και θα βρεις ωραία παρέα. Εξτρα μπόνους το «Παποτό»… παγωμένο ποτό και φρέσκα φρούτα σε ξυλάκι.

Andaman: Λίγο πιο κάτω, μια ανάσα από την Πειραιώς, ένα αγαπημένο ταϊλανδέζικο σε μια ταράτσα που σε κάνει να ονειρεύεσαι βραδιές στην Μπανγκόκ. (Πειραιώς 187 & Αλώπης, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 211 2104939)

Καφέ Αβησσυνία: Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές… Από το 1986 οπότε και άνοιξε – αρχικώς σαν τσαγερί – χιλιάδες έλληνες και ξένοι έχουν γευτεί τις ελληνικές και ανατολίτικες γεύσεις που προσφέρει. Εκεί χωμένο στην καρδιά του γιουσουρούμ με τους πίνακες ζωγραφικής να κρέμονται στους τοίχους, τους καναπέδες, τους μεγάλους καθρέφτες το σκηνικό θυμίζει γαλλικό μπιστρό. Με τα πιάτα της Καίτης, της Θεσσαλονικίας που άνοιξε το Καφέ Αβησσυνία, αλλά και τη ζωντανή μουσική περνούσαν οι Κυριακές των νεανικών μου χρόνων. Το καφέ Αβησσυνία ανέβηκε “επίπεδο” και πλέον μπορείς να γευτείς την αγαπημένη φέτα με πάπρικα, το κους κους με λαχανικά αλλά και τα αγαπημένα σουτζουκάκια με θέα στην Ακρόπολη. Καφέ Αβησσυνία, Κυνέτου 7, Πλατεία Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, τηλ. 210 32170 47

Λουκούμι: Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το Λουκούμι. Καλή μουσική, happenings, εκθέσεις. Το πρωϊ σερβίρει καφέ, τσάι και γευστικότατες σοκολάτες. Από το μεσημέρι σερβίρουν μικρά πιάτα ανάλογα με τα κέφια του μαγειρα συνοδευτικά στο τσίπουρο το κρασί ή τη μπύρα. Το highlight είναι η θέα στην Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο αλλά και η οικεία αίσθηση που σου δημιουργεί ο χώρος… σαν στο σπίτι σου! Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ. 6980503652

Αthens Style Rooftop Bar: Στου Ψυρρή στο Athens Style Hostel μια υπέροχη ταράτσα σε περιμένει. Στην ταράτσα πέρα από φτηνά ποτά θα συναντήσεις κάθε λογής εθνικότητες στους πορτοκαλί καναπέδες και τα ξύλινα σκαμπό. Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα. Αthens Style Rooftop Bar, Αγίας Θέκλας 10, Ψυρρή, τηλ. 210 3225 010

Αττικός: Η πιο ωραία ταράτσα για φαγητό στην Αθήνα είναι με διαφορά αυτή του Αττικού. Ο Παρθενώνας, το Ηρώδειο, το Αστεροσκοπείο Αθηνών και ο λόφος του Φιλοπάππου στο πιάτο σου. Η Μίνα θα σε καλωσορίσει και θα σε φιλέψει τα ωραιότερα και πιο τίμια ελληνικά φαγητά που θα βρεις σε εστιατόριο. Εάν δεν έχεις πάει, σπεύσε! (Γαριβάλδη 7, Αθήνα, τηλ. 210 9215256)

Ταράτσα bar (Χοροστάσιο)… Εδώ θα αισθανθείς σαν να βρίσκεσαι στο beach bar του αγαπημένου σου νησιού ενώ βρίσκεσαι μόλις δυο βήματα από την πλατεία Καρύτση και ακούς την πιο εναλλακτική ροκ μουσική της πόλης.

Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ. 210 3314330

Σε πιο αναπάντεχες επιλογές…

Μαντζάρου 3: Σε ένα νεοκλασσικό στον πεζόδρομο της Μαντζάρου είναι “κρυμμένη” μια ταράτσα όπου μπορείς να φας ή να πιεις το ποτό σου ακούγοντας ωραία μουσική και βλέποντας ωραίες φάτσες. Ανοιχτά και το πρωϊ.

Μαντζάρου 3, κολωνάκι Τηλ.: 21 0338 8216

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Η θέα από εδώ σου κόβει την ανάσα. Ψηλά στο Βύρωνα γεύεσαι πιάτα εμπνευσμένα από τα νησιά των κυκλάδων σε ένα «μπαλκόνι» με θέα την Αθήνα! (Καρέας, Βύρωνας – Παύλου Μελά 13, τηλ. 210 7640240)

Κράτησα για το τέλος ένα αγαπημένο μαγαζί… Couleur Local… Για αυτό το μέρος θα επανέλθω αναλυτικότερα. Προς το παρόν, όμως, η θέα στην Ακρόπολη είναι συγκλονιστική, fingerfood να γλείφεις τα δάχτυλα σου, ωραία κοκτέιλ αλλά και διάφορα λικέρ από όλη την Ελλάδα. Διάφορα happenings & dj’s σου φτιάχνουν τη διάθεση λίγα μέτρα πιο κάτω από την πλατεία στο Μοναστηράκι. Χωμένο σε ένα στενάκι έχει γίνει αγαπημένος urban παράδεισος… (Νορμάνου 3, Μοναστηράκι).

Keywords
Τυχαία Θέματα
#CityBlogging, Ταράτσες,#CityBlogging, taratses