Μήπως λείπουμε στα παιδιά μας στις απλές καθημερινές συνήθειες;

10:06 2/6/2016 - Πηγή: Jenny.gr

“Αν μπορούσες να δειπνήσεις με όποιον ήθελες, ζωντανό ή όχι, διάσημο ή μη, ποιον θα επέλεγες;” Αυτή ήταν η ερώτηση που τέθηκε σε γονείς και παιδιά για λογαριασμό ενός touching video της εταιρείας MasterFoods στην Αυστραλία.

Η ερώτηση φαίνεται απλή κι ενώ οι ενήλικες εξαντλούν τη φαντασία και τα τυχόν απωθημένα τους, αναφέροντας διάσημα πρόσωπα, τα παιδιά έρχονται να τους αποστομώσουν. Όταν ερωτώνται, χωρίς την παρουσία των γονέων, απαντούν πως θα ήθελαν να δειπνήσουν με την οικογένειά τους!

Προσπερνώντας πως πρόκειται για ένα

εμπορικό video που χτυπάει κατευθείαν στο συναίσθημα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του, έχουμε σκεφτεί πόσο σημαντικές είναι απλές καθημερινές συνήθεις, όπως το να μαζεύεται συστηματικά όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι και πως αυτό το ωφέλιμο σμίξιμο είναι υπό εξαφάνιση;

Οι υποχρεώσεις της ζωής και το βεβαρημένο επαγγελματικό πρόγραμμα των γονέων οδηγούν στο να μαζεύεται σπάνια η οικογένεια απαρτία και να τρώνε. όμως οι έρευνες και οι ειδικοί είναι πολύ συγκεκριμένοι λέγοντας πως πάση θυσία, τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, πρέπει να τρώμε όλοι μαζί.

Γιατί όμως είναι πράγματι σημαντικό;

Τα παιδιά επικοινωνούν με τους γονείς, μοιράζονται την καθημερινότητά τους όπως και τυχόν προβλήματα που τους απασχολούν.Νιώθουν ασφάλεια και στοργή, αισθάνονται τη φροντίδα της μαμάς που ετοιμάζει φαγητό για να ευχαριστήσει όλους όσους αγαπάει.Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να βάζουν τα παιδιά στο παιχνίδι και να μην είναι όλα πάντα έτοιμα και στο χέρι. Το να συμμετέχουν στο στρώσιμο και στο μάζεμα, τα κάνει υπεύθυνα και τους διδάσκει τη συνεργασία.Είναι καλή ευκαιρία να διδαχθούν καλούς τρόπους και να μάθουν από τους γονείς και το παράδειγμά τους.

Δεν είναι τόσο ακατόρθωτο. Βρείτε μια ώρα που εξυπηρετεί το πρόγραμμα όλων. Κλείστε την τηλεόραση και μιλήστε μεταξύ σας. Δώστε χρόνο και χώρο στα παιδιά να μιλήσουν, να αστειευτούν και να χαρούν την παρέα της οικογένειας, να αισθανθούν την αγάπη και την ουσία του “μαζί”. Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια ιεροτελεστία κι όχι μια αγγαρεία, δοκιμάστε λοιπόν να απολαύσετε τις στιγμές και να μεγαλώσετε παιδιά που νιώθουν ασφάλεια και ατελείωτη αγάπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα