5 τροφές για να μειώσετε το σωματικό σας βάρος

Οι περισσότεροι από εσάς όταν ακούτε τη λέξη «δίαιτα», σκέφτεστε κάτι αρνητικό, το οποίο συνεπάγεται με την στέρηση ορισμένων τροφίμων. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι μπορείτε να χάσετε βάρος ή να παραμείνετε αδύνατοι, χωρίς να νιώσετε το συναίσθημα της στέρησης. Μαθαίνοντας να τρώτε σωστά, θα έχετε ένα υγιές βάρος. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε φανταχτερά και πολύπλοκα σχέδια διατροφής, για να παραμείνετε λεπτοί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι έξυπνες επιλογές τροφίμων, να παρακολουθήσετε το μέγεθος της μερίδας

σας και να παραμείνετε δραστήριοι. Και αν χρειάζεστε κάποιες συστάσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτές τις πέντε επιλογές, οι οποίες είναι αρκετά νόστιμες και σας διατηρούν λεπτούς.

Μήλα. Τα μήλα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών. Οι ίνες όχι μόνο συμβάλλουν σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα, αλλά βοηθούν επίσης, στη μείωση του βάρους, ενώ παράλληλα σας κρατάνε χορτάτους. Μελέτες διαπίστωσαν ό,τι όταν οι γυναίκες πρόσθεσαν τρία μήλα ή αχλάδια, σε τρία γεύματα την ημέρα τους, έχασαν περισσότερο βάρος από ό, τι εκείνες που έτρωγαν τρία μπισκότα βρώμης – ακόμη και αν τα φρούτα και τα μπισκότα περιείχαν την ίδια ποσότητα των φυτικών ινών. Επίσης, το γεγονός ό,τι τα μήλα είναι τραγανά και χρειάζονται περισσότερη ώρα για να τα μασήσετε, μπορεί να σας δημιουργηθεί η αίσθηση της πληρότητας, χωρίς να έχτε φάει πολύ.

Αμύγδαλα. Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο σνακ το μεσημέρι, μια χούφτα αμύγδαλα είναι μια καλή επιλογή. Μια μελέτη το 2009 στο «The American Journal of Clinical Nutrition» έδειξε ό,τι όσοι κατανάλωναν ξηρούς καρπούς τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στο να χάσουν βάρος, σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν τους συγκεκριμένος ξηρούς καρπούς. 30 γραμμάρια αμύγδαλα, περιέχουν μόνο 167 θερμίδες, καθώς και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, δύο θρεπτικά συστατικά που μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις. Επιπλέον, όπως τα μήλα, έτσι και τα αμύγδαλα είναι τραγανά και απαιτούν να τα μασήσετε αρκετά, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να σας κάνει να αισθανθείτε σαν να έχετε φάει περισσότερο από ό, τι στην πραγματικότητα.

Σολομός. Τα θαλασσινά μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Επίσης, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ό,τι το καλό λίπος στα τρόφιμα, όπως στον σολομό, μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα κορεσμού. Και παρά την αναφορά της περιεκτικότητας σε λίπος, ο σολομός είναι σχετικά χαμηλός σε θερμίδες και είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.

Αυγά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πρωτεΐνη, όπως και φυτικές ίνες, έχει εντυπωσιακά χορταστικές ιδιότητες. Και ενώ τα αυγά φαίνεται να έχουν μια κακή φήμη, η οποία όμως, είναι ψευδής, έχουν επίσης, την ικανότητά να σας βοηθήσου, να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυγών στο πρωινό, μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της αύξησης του σωματικού βάρους και να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα.

Ντομάτες. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία. Κυρίως όμως, τα τα καρότα, το σέλινο και το σπανάκι, είναι γεμάτα με ίνες. Όπως και άλλες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε χορτάτοι. Οι ντομάτες, εκτός από τις ίνες που περιέχουν, είναι και αρκετά νόστιμες και ταιριάζουν με όλα τα φαγητά. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες, κόκκινες ντομάτες περιέχει μόλις 43 θερμίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα